Zelenski’den Putin’e Çağrı Müzakere Masasına Oturalım

Son dakika. Ukrayna lideri Zelenski "Rusya askeri ve sivil hedefleri vuruyor. Putin'e ölümleri durdurmak için müzakere masasında bana katılmasını teklif ediyorum." dedi.

Zelenski’den Putin’e Çağrı Müzakere Masasına Oturalım

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Putin’e savaşı biritirmak için müzakere çağrısı yaptı.

Zelenski’nin açıklamasında, Rusya’nın hem askeri hemde sivil hedefleri vurduğunu belirtti. Açıklamada; "Rusya askeri ve sivil hedefleri vuruyor. Putin'e ölümleri durdurmak için müzakere masasında bana katılmasını teklif ediyorum." Deyip, Putin’i müzakereye davet etti.

''Ülkemizi tek başımıza savunuyoruz''

2. gününde halka video mesaj ile seslendi. Zelenskiy, "Ülkemizi tek başımıza savunuyoruz. Dünyanın en kudretli güçleri uzaktan izliyor. Dünkü yaptırımlar Rusya'yı ikna etti mi? Yeterli olmadığını gökyüzümüzde ve yerde görüyoruz." dedi. Konuyu Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüştüğünü aktaran Zelenskiy, "Savunma yardımı, saldırgana karşı baskı ve yaptırımlar için Bükreş Dokuzlusuna başvurduk. Birlikte Rusya'yı müzakere masasına koymalıyız. Savaş karşıtı koalisyona ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

''Bizim için savaşın, savaşa karşı savaşın''

Zelenskiy, dün Ukrayna'ya karşı protestolar düzenleyen Ruslara seslenerek "Sizi görüyoruz. Bu demektir ki; siz bizi duydunuz. Bu da demek ki bize güvenmeye başladınız. Bizim için savaşın. Savaşa karşı savaşın." dedi.

Rusya'dan yanıt niteliğinde açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zelenski'nin çağrısına gecikmeden yanıt niteliğinde açıklama geldi. Putin, "Rusya üst düzey müzakereye hazır" dedi.