Zelenski Çağrı Yaptı Eli Silah Tutan Herkese Silah Verilecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Rusya'nın topraklarına girmesinin ardından seferberlik çağrısı yaptı. Zelenski, "Herkesi şehirlerimizi savunmaya davet ediyorum. Eli silah tutan her vatandaşa silah verilecek. Ukrayna özgürlüğünü savunmaktadır." dedi.

Zelenski Çağrı Yaptı Eli Silah Tutan Herkese Silah Verilecek

Yaşanan saldırılar sonrası kameralar karşısına geçen Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, hem halkına hem de tüm dünyaya seslendi.

" Eli silah tutan her vatandaşa silah verilecek"

Zelenski, "Topraklarımıza geldikleri sürece daha ağır tahribata uğrayacaklar. Ulusal birliğimiz en güçlü desteğimiz. Bu tek destek değil. Savunma silahlarımızı kullanıyoruz. Ukrayna vatandaşının her biri geleceğimize karar verecek. Düşman çok zayiat aldı. Ukrayna kuzeyden ve güneyden saldırıya uğruyor. Eli silah tutan her vatandaşa silah verilecek. Askeri tecrübesi olan herkes gidip karakollara rapor vermeli. Eski askerlere çağrı yapıyoruz; herkes elinden geleni yapsın." ifadelerini kullandı.

‘’Diplomatik bağlarımızı Rusya ile kopardık’’

Zelenski ‘’Sabahtan itibaren yaralanan askerlerimiz oldu. Lütfen kan bağışı yapın. Ayrıca bu zor şartlar altında her şirket her iş insanı şu anda geleceğimizi belirlemede rol oynuyor. Lütfen toplum için çalışın. Her çalışan bize hizmet sağlamaya devam etmeli. Siyasetöilerimize minnettarım bize destek oldukları için. Hepimiz müthiş bir ülkenin vatandaşlarıyız. Şehirlerinizi savunmaya hazır olun. Ukrayna'da ülkeyi korumak için herkesin yaptırımlarını ve cezalarını kaldıracağız. Bu sabah tarihe düştü. Çok farklı bir tarih bizim ve Rusya için. Diplomatik bağlarımızı Rusya ile kopardık.’’ İfadelerini kullandı.

''Evde Kalın''

Vatandaşlara sakin olmaları ve evde kalmaları çağrısı yapan Zelenskiy, “Çalışıyoruz, ordumuz çalışıyor, tüm güvenlik birimlerimiz çalışıyor” ifadelerini kullandı. Diğer yandan Kiev’de sabah erken saatlerde patlama sesleri duyulduğu belirtildi.