Yüzbinlerce Lise Mezunu Atama Sorunu Yaşıyor

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, atama bekleyen lise mezunlarının sorunlarını TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

Yüzbinlerce Lise Mezunu Atama Sorunu Yaşıyor

Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ederken, atama sorunu yaşayan lise mezunu sağlıkçıları gündeme getirdi. Lise mezunu on binlerce hemşirenin, binlerce sağlık personeli gibi sorunlar yaşadığını, bu kişilerden her gün mailler mesajlar aldıklarını söyleyen Bulut, konunun ivedilikle çözülmesi gerektiğini söyledi.

CHP'li Bulut, "sağlık hizmetinde doktor, hemşire, eczacı yani sağlık teknisyenleriyle bir bütünün parçalarıdır ancak bu bütünün parçasını oluşturan lise mezunu olan on binlerce hemşire kardeşimiz, sağlık personeli gibi atama sorunu yaşamaktadır. Her gün tarafımıza ulaşan binlerce maille hemşire adayları mağduriyetlerini dile getirmeye çalışmakta, bizim kendilerine ses olmamızı talep etmektedirler. Bu çerçevede, lise mezunu hemşire adaylarının atama sorununun giderilip bu anlamda hangi adımların atıldığını ilgili yerlere soruyorum. 2019 yılında lise mezunu hemşireler için kaç kişilik kadro açılması hedeflenmektedir?" şeklinde hükümete soru sorarken, hükümet adına komisyon başkanı, ilgili sorunun cevabının daha sonra yazılı verileceğini belirtti.