Yurt dışından telefon alanlara bomba gibi haber! Tarih değiştirildi, yüzler güldü!

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kaydedilmeden kullanım süresini 120 günden 180 güne çıkaracaklarını açıkladı. Sırakaya ayrıca, e-Devlet üzerinden yapılan başvurularla mobil cihazların kullanım süresinin iki defaya mahsus olmak üzere 30'ar gün uzatılabileceğini belirtti. Bu düzenleme, 2024 yılında yürürlüğe girecek. Bu değişikliklerle birlikte, yurt dışından getirilen mobil cihazların kullanım süreleri üzerinde daha

Yurt dışından telefon alanlara bomba gibi haber! Tarih değiştirildi, yüzler güldü!

 

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya'nın yaptığı açıklamaya göre, yurt dışından getirilen telefonların ve taşıtların kullanım süreleri üzerinde değişiklikler yapılacak. Mobil cihazların Türkiye'de kaydedilmeden kullanım süresi, e-Devlet üzerinden yapılan başvurularla 180 güne çıkarılacak. Bu düzenleme, 2024 yılında yürürlüğe girecek. İşte detaylar...

ev daire

AK PARTİ DIŞ İLİŞKİLERDEN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI SIRAKAYA AÇIKLAMA YAPTI

Sırakaya, sosyal medya paylaşımında, yurt dışından getirilen cep telefonlarının "Geçici haberleşme" başvurusu ile iki defaya mahsus olmak üzere 30'ar gün uzatılabileceğini ifade etti. Yapılacak düzenleme ile birlikte, yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kaydedilmeden kullanım süresi 180 gün olacak. 120 günlük süre dolmadan e-Devlet üzerinden süre uzatım talebinde bulunanlar, telefonlarını 180 güne kadar kullanabilecekler.

ev daire

Ayrıca, yurt dışından emekli olan ve uzun süre Türkiye'de kalan vatandaşların geçici olarak ülkeye getirdikleri taşıtlar için süre 730 güne çıkarılıyor. Bu süre, yurt dışında ikamet eden emeklilere, Türkiye'ye getirdikleri araçların burada kalma süresini bir defaya mahsus 2 yıl daha uzatma imkanı tanıyacak. İlk 2 yıllık süre dolmadan gümrük müdürlüklerine başvuran emeklilere, araçlarını yurt dışına çıkarmadan 2 yıl daha süre verilecek. Bu düzenleme de 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

Yapılan bu düzenlemelerle birlikte, hem mobil cihazların hem de taşıtların kullanım süreleri üzerinde esneklik sağlanarak vatandaşlara daha fazla avantaj sunulacak.