Yurt Dışında Görevli Kamu Personellerinin İzni Durduruldu!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), referandum nedeni ile 58 ülkede gmrevli olan kamu personellerinin Başbakan Binali Yıldırım talimatıyla izinlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Yurt Dışında Görevli Kamu Personellerinin İzni Durduruldu!

2 Mart 2017 tarihli ve 29995 sayılı resmî gazetede 2017/3 sayılı Başbakanlık tezkeresi Başbakan Binali YILDIRIM’ın imzasıyla yayınlandı. Bu genelge ile 57 ülkedeki kamu personellerinin izinleri durduruldu. Bu duruma gerekçe olarak bu personellerin referandumda görev alacak olması gösterildi

Yayınlanan Başbakanlık Genelgesinde Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına dair Kanunun 11 Şubat tarihli Resmi Gazetede yayınlandığı hatırlatılarak referandum tarihinin Yüksek Seçim Kurulunun 11 Şubatta aldığı kararla 16 Nisan Pazar olarak belirlendiği Betcup bildirildi.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin bulundukları ülkelerde veya oy verme günlerinde bulundukları yerlerdeki temsilciliklerde oy kullanabilecekleri bu kapsamda yurt dışı seçmenlerin oy kullanma tarihlerinin YSK nın 15 Şubat tarihli ve 101 sayılı kararı ile 27 Mart 2017-09 Nisan 2017 tarihleri arası olarak belirlendiği hatırlatıldı.

 Genelgede YSK kararı ile ilan edilen 57 ülkedeki kamu personellerinin referandumda görev alacak olmaları nedeniyle izinlerinin oy kullanma tarihleri süresince durdurulduğu bildirildi.

Kamubulteni.com KONYA