Yunanistan'dan Küstah Türkiye Açıklaması: "Türkiye Ekonomisini Yok Ettireceğiz"

Son dakika haberi: Yunanistan Başbakanı Miçotakis 'ten Türkiye 'ye küstah tehdit geldi. Müçotakis , Türkiye 'nin Ege ve Doğu Akdeniz'deki haklarından vazgeçmesi çağrısını yaptı.

Yunanistan'dan Küstah Türkiye Açıklaması: "Türkiye Ekonomisini Yok Ettireceğiz"

Yunanistan 'dan Türkiye 'ye küstah tehdit.

Türkiye ile Yunanistan arasında son günlerde kriz yaşanıyor. Türkiye , doğal hakları gereği Doğu Akdeniz 'de doğalgaz çalışmaları yürütürken Yunanistan 'dan art arda küstah açıklamalar geliyor. Son küstah açıklama Yunanistan Başbakanı 'ndan geldi. 

DONANMA GÖNDERİLDİ

Yunanistan 'ın yanı sıra Avrupa Birliği de Türkiye 'nin hakkı olan bölgede olmamasını istiyor ve tehditlerde bulunuyor. Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini sürdüren ve bölgeye donanmasını gönderen Türkiye, dengeleri değiştirdi.

AB , YUNANİSTAN 'IN YANINDA YER ALDI

Doğu Akdeniz nedeniyle Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilimde Avrupa Birliği , Yunanistan 'dan yana taraf oldu. 

"YAPTIRIMLARA MARUZ KALIR"

Son küstah açıklama ise Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis 'ten geldi. Miçotakis The Times adlı gazeteye verdiği demeçe "Türkiye ya saldırganlığına son verir ya da AB yaptırımlarına maruz kalır" başlığını attı.

Türkiye 'nin Ege ile Akdeniz 'deki haklarından vazgeçmesi çağrısını yapan Miçotakis, Avrupa Birliği zirvesine kadar "sağduyulu bir tutum" benimsememesi halinde Birliğin önünde yaptırım uygulamak dışında fazla bir seçenek göremediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü konu artık Avrupa dayanışmasının ötesine geçti. Mesele, artık Avrupa'nın stratejik çıkarlarının, hayati çıkarlarının tehlike altında olduğunu kabul etmekle ilgili. Avrupa, gerçek anlamda jeopolitik gücünü göstermek istiyorsa, saldırgan bir Türkiye'ye taviz vermeyi göze alamaz."

EKONOMİK BEDEL ÖDER

Türkiye'nin yaptırımları engellemek, geri adım atmak ve bu krizden çıkış için bir yol belirlemek için hala zamanı var. Türkiye'nin sınırlandırılan alanların dışında kalan sularda her türlü denizcilik ve bilimsel faaliyetlerden kaçınması ve saldırgan söylemini dizginlemesi gerekiyor. Yoksa ekonomik bedelini öder."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA