Yunan Polisi Mülteci Çocukları da Darp Etmeye Başladı

Edirne'den Yunanistan tarafına ailesiyle birlikte geçen çok sayıda çocuk Yunan polisinin şiddetiyle karşılaştı. Afganistan uyruklu 7 yaşındaki Leyla , yunan polisinin kendisi ve ailesine şiddet uyguladığını söyledi.

Yunan Polisi Mülteci Çocukları da Darp Etmeye Başladı

Yunanistan'da polisin kendisini bir odaya götürüp, kapıyı kitlemesinin ardından dövdüğünü söyleyen minik Leyla, yunan polisinden çok korktuğunu söyledi. Avrupa ülkelerine geçiş için Edirne'de toplanan yoğunluğunu Afganistan, Irak ve Suriye'li mültecilerin oluşturduğu binlerce göçmen Yunan tarafına geçmek istediklerinde Yunan polisinin acımasız saldırılarıyla baş başa kalıyor. Yunan tarafına geçmeyi başaran mülteciler ise yunan polisinin saldırılarıyla baş başa kalıyor. Saldırıya uğrayan göçmenler yunan polisi tarafından gasp edildikten sonra tekrar Türkiye tarafına gönderildiklerini söylüyor. 7 yaşındaki küçük Leyla saldırı anına ilişkin basın mensuplarının sorularına,"Beni dövdüler ve ayakkabımın iplerini çıkardılar. 'Neden yapıyorsunuz?' dediğimde, hiçbir şey söylemediler. Ayağıma vurdular. Hepimizi bir odaya kapattılar. Erkeklerin çok olduğu bir odaya kilitlediler. Daha sonra bir arabaya koydular, nefes almadık. Çok korktum. Yürüyebiliyorum, ayağımda acı var. Almanya'daki amcamın yanına gidecektik. Orada okuluma gidip, büyüdüğümde ise polis olmak istiyorum" diye konuştu.

ON BİNERCE SURİYELİ VE AFGAN DAHA SINIRA GİTMEYE HAZIRLANIYOR

Göçmenler her ne olursa olsun Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçmekte kararlı. Yunan polisinin şiddetine ve kötü muamelesine rağmen Yunanistan'ın bir geçiş kapısı olduğunu vurgulayan göçmenler , Avrupa'ya geçiş konusunda hiç bir şeyin kendilerini geri durduramayacağını belirtti. Yoğunluğun şimdilik afgan mültecilerden oluştuğu gözlemlenirken, kısa süre içerisinde binlerce suriyelinin daha sınırlara giderek Türkiye'den ayrılması ve Avrupa ülkelerine gitmesi bekleniyor.