Yunan Haber Kanalları Son Dakika Olarak Geçti: "Kaos Var"

Yunan basını, mültecilere Avrupa kapılarının açılmasının ardından tutuştu. Art arda haberler yapan, Türkiye 'ye tepki gösteren medya , durumu kaos olarak nitelendirdi.

Yunan Haber Kanalları Son Dakika Olarak Geçti: "Kaos Var"

Yunan basını ve haber kanalları yazdı: Türkiye Yunanistan sınırı kaosa döndü.

Mültecilere avrupa kapılarının açılmasının ardından on binlerce Suriyeli sınıra gitmeye başladı. Edirne 'ye gelen mülteciler buradan Yunanistan 'a geçmeye çalışıyor. Ancak Yunanlar , sınıraasker konuşlandırdı ve gaz bombaları ile mültecileri geri püskürtmeye çalışıyor.

Mültecilerin Yunanistan 'a akını devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yaptı. Erdoğan yapıtğı açıklamada şimdiye kadar 18 bin mültecinin geçtiğini, bugün bu sayının 25 bine ulaşacağını söyledi. 

YUNAN BASINI TEDİRGİN

Yunan basını ise kapıların açılmasının ardından sınırda canlı yayın yapmaya başladı. Suriye 'de yaşanan iç savaştan dolayı mültecilerin kapıya kadar geldiğini yazan basın, onların ülkelerine geri gitmesi için sınıra asker sevkiyatı yapıldığını yazdı. 

Suriye 'deki meseleyi petrol savaşı olarak yazan Yunanistan basını , "Dün geceden beri Yunanistan-Türkiye sınırını sürekli olarak güçlendiren polis güçleri, mülteci ve göçmenleri Yunan topraklarına geçmeyecek şekilde ülkelerine geri vermeye çalışıyor. " ifadelerini kullandı.

KAOSA NEDEN OLDU

Yunan haber kanallarında söz konusu durum kaos kelimesi ile ifade edildi. Haberde, "Suriye'deki kasvetli durum, Türkiye'nin göçteki değişimi ile birleştiğinde, bugün de devam eden Cuma gününden bu yana Yunan-Türk sınırında kaosa neden oldu." denildi.

Haberin devamı ise şu şekilde verildi:

"4.000'den fazla yasadışı giriş engellendi 

Çok zor bir gece dün Evros'taydı , binlerce yasadışı göçmen Türkiye'den gelen Yunan topraklarına girmeye çalışıyor. Kastanias'taki polis kışlalarını kırmak için yasadışı göçmen ordularını denemenin yanı sıra , gümrüklerin önünde, Yunanistan'a orman geçitleriyle girmeye çalışan ancak polis ve askerler tarafından engellenen binlerce bireysel göçmen vardı. Gerçekten de, dün öğleden sonra polis güçleri Yunan-Türk sınırını sürekli olarak güçlendiriyor.

Yetkili kaynaklar Yunan Polisi ve Ordusunun operasyonlarını çok başarılı olarak nitelendiriyor, ancak sürekli olarak daha fazla göçmenin geldiğini uyarın. SKAI gibi televizyon ağları tarafından yayınlanan resimler şüphesiz: Göçmenler, göçmenlerin yüklerine bindikleri ve ücretsiz seyahat ettikleri otobüsleri bile olan Türk hükümetinin resmi yardımı ile bile, Türk-Türk sınırına cesaretle geldi. Kastania'daki gümrük bürosunda ve Evros sınır çizgisinde. "