YSK'nın cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin kararı Resmi Gazete'de

Yüksek Seçim Kurulu 14 Mayıs seçimlerin Cumhurbaşkanı adaylık başvuru kabul edilenlerin isimlerini resmi gazete'de yayımladı. İşte cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin listesi

YSK'nın cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin kararı Resmi Gazete'de

Türkiye 14 Mayıs 2023 seçimlerine hazırlanıyor. 10 Mart 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kararı almasından sonra Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini başlattı. 

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, cumhurbaşkanı adayları da netleşti. Yüksek Seçim Kurulu'nun, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden başvurusu kabul edilenlere ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin listesi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden, alfabetik sıraya göre, Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal ve Yakup Türkal'ın kanunda aranan şartları taşıdıkları anlaşıldığından başvuruları kabul edildi.