YSK DEPREMDEN ETKİLENEN 10 İL İÇİN RAPOR HAZIRLAYACAK

Yüksek Seçim Kurulu heyeti deprem bölgelerini ziyaret ederek seçmen durumu ve seçim güvenliğine ilişkin rapor hazırlayacak.

YSK DEPREMDEN ETKİLENEN 10 İL İÇİN RAPOR HAZIRLAYACAK

6 Şubat´ta meydana gelen deprem felaketi sonrası 11 ilimizde büyük yıkım yaşanırken, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerin bu bölgede nasıl gerçekleştirileceği ise merak konusu. Konuya açıklık getirilmesi için Yüksek Seçim Kurulu tarafından oluşturulan bir heyetin, depremden etkilenen 11 ili ziyaret edeceği belirtildi. Yapılacak olan araştırma sonrası heyet tarafından deprem bölgesindeki seçmenin durumu ve seçim güvenliğine ilişkin bir rapor hazırlanacak.

TRT Haber'de yer alan bilgiye göre deprem bölgelerine gidecek olan heyet, depremzede seçmenin durumunu, diğer illere tahliye edilenleri ve seçim güvenliğini inceleyip araştırarak bir rapor hazırlayacak. Hazırlanan rapor sonrası deprem bölgesinde yaşayanların seçimde nerelerde oy kullanacağı YSK yetkililerinin bölge ziyaretleri sonrasında netlik kazanacak.

Çadır ve Konteynır kentlerde de oy kullanılabilecek

Diğer yandan depremzedelerin yerleştirildiği çadır kentlerde oy kullanılması, oy sandıkları için konteynerler oluşturulmasının gündeme gelme ihtimali yüksek.

Oy kullanılamayacak bölgelerde yakın sandıkların birleştirilmesi de seçenekler arasında yer alıyor. Ayrıca depremzedelerin nüfus kayıtlarını taşımaları durumunda, bulundukları illerde oy kullanabilmeleri için çalışma başlatıldı.

YSK, seçim sürecinde değişen ihtiyaçlara göre mevzuat değişikliği yapabilecek. Seçmen kütüğündeki güncellemeler takip edilerek AFAD çalışanları ile deprem gönüllülerinin bulundukları ilde oy kullanmalarına yönelik genelge çıkarılabilecek.