YSK, AFET BÖLGELERİ İÇİN SEÇİM RAPORUNU TAMAMLADI

Önceki günlerde seçim şartlarını incelemek ve eksiklikleri tespit etmek amacıyla YSK´dan bir heyet afet bölgelerini ziyaret etmişti. Heyet raporu tamamladı ve Tespit edilen eksikler giderilebileceğini belirtti.

YSK, AFET BÖLGELERİ İÇİN SEÇİM RAPORUNU TAMAMLADI

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılıp yapılamayacağı merak konusuydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim için 14 Mayıs'ı işaret etmesiyle birlikte harekete geçen YSK, 11 ildeki incelemelerini bitirdiğini duyurdu. Hazırlanan rapora ilişkin konuşan İYİ Parti'nin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, deprem bölgeleri için "şartlar müsait" raporu hazırladığını belirterek tespit edilen eksikliklerin ise giderilebileceğini ifade etti.

YSK tarafından deprem bölgesinde görevlendirilen 30 kişilik heyet, 11 ildeki incelemelerini tamamladı ve rapor haline getirdi. Raporda, bölgede çadır ve konteynerlerde yaşayan depremzedeler, diğer şehirlere tahliyeleri sağlananlar ve seçimlerin güvenliği gibi konular yer aldı. Bölgeye giden heyetin tespiti sonrası eksikler ve bunların giderilmesi için alınması gereken önlemler, kurul üyelerine ve kuruldaki siyasi parti temsilcilerine sunuldu.

YSK deprem bölgesine yönelik raporuyla ilgili açıklama yapan İyi Parti'nin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, YSK'nın deprem bölgesi için şartlar müsait raporu hazırladığını ifade etti.

Öztürk raporla ilgili , "YSK heyeti; 11 il seçim ve 140 üzeri ilçe seçim kurulunun, illerde ve ilçelerde bulunan adliye binalarının incelenmesi soncunda yaklaşık 9 milyon seçmeni, 96 milletvekilini ilgilendiren afet bölgelerinde tespit edilen eksikliklerin giderilebileceğine yönelik rapor verdi."dedi.