Yozgat'ta 8 Milyonluk 'Mamut' Kalıntısı Bulundu

Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde tarlasını işleyen bir çiftçi, 8 milyon yıllık olduğu düşünülen bir mamut kalıntısı buldu.  Yozgat Müzesi Müdürü Hasan Şenyurt, bir vatandaşın tarlasında bulduğu fosilin, kendilerine teslim edildiğini , bu fosilin inceleme işlemlerinin başladığını söyledi. 

Yozgat'ta 8 Milyonluk 'Mamut' Kalıntısı Bulundu

Yozgat'ın farklı bölgelerinde daha önce de fosil bulunduğunu fakat bir mamut ya da file ait olduğu düşünülen bir kalıntıya daha önce rastlamadıklarını belirten Hasan Şenyurt, "Yozgat'ın fosil yatakları açısından çok zengin olduğu biliniyor. Ancak son 3 yılda fosiller konusunda Yozgat'ta bir çalışma yapılmaya başlandı. Ahi Evran Üniversitesi'nden Doç. Dr. Cem Erkman hocamız Yozgat'taki omurgasız fosil yataklarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bu da Yozgat için yeni bir gelişme oldu. Bu şekilde büyük bir antik fil veya mamut Piabet iskeleti şimdiye kadar çıkmamıştı." dedi.

Bulunan fosilin 8-9 milyon yıllık olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Yozgat Müzesi Müdürü, gerekli incelemeler için Ankara Üniversitesi ve Ahi Evran Üniversitesi'ndeki farklı hocalarla çalışacaklarını söyledi. Fosili bulan Alper Düşünceli isimli çiftçi ise, "Fosilin çene kemiğini buldum. Devamının da olduğunu düşünerek, bulduğum bölgede tarla işlemeyi durdurdum. İnşallah Yozgat turizmine bir katkım olur" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA