YouTube'da Bundan Böyle Videodan Önce 10 Reklam Gösterilecek

Dünyanın en popüler video içerik izleme Platformu YouTube, artık videoya geçmeden önce iki reklam yerine 5 ile 10 arasında rakam göstermeyi test ettiğini açıkladı.

YouTube'da Bundan Böyle Videodan Önce 10 Reklam Gösterilecek

Dünyanın en çok kullanılan popüler video paylaşım platformu YouTube, son zamanlarda reklam gelirlerini artırmak amacıyla yeni yöntemlere başvuruyor.


YouTube Premium abonelerinin herhangi bir reklamla karşılaşmalarına izin vermeyen YouTube, ücretsiz aboneleri adeta reklama boğmak amacıyla kolları sıvadı.


Daha öncesinde de bu satırlardan sizlerle paylaştığımız haberimizde YouTube platformunun artık videoya geçiş yapmadan önce iki reklam yerine 5 kısa reklam gösterdiğinden söz etmiştik.


YouTube, Videodan Önce 10'a Kadar Reklam Göstereceğini Duyurdu

YouTube Platformu artık video öncesinde bundan böyle 2 reklam yerine 5 ile 10 arasında reklamı, izleyicinin karşısına çıkartacağını ve bu nedenle test çalışmalarına başladığını duyurdu. Google, testin amacının ise reklamlarını videoyu kesintiye uğratmak yerine video başlamadan önce izleyicinin reklamların tamamını izledikten sonra videoya geçiş yaptıktan sonra artık videonun sonuna kadar herhangi bir reklamla karşılaşmamasını amaçlıyor.

Böylece uzun metrajlı videoları başlatılmadan hemen öncesinde ona kadar reklam izleyiciye gösterilecek ve böylece videoları kesintiye uğramadan sona kadar reklamsız bir şekilde izleyicinin karşısına çıkacak. 
Yeni reklam formatı şimdilik ücretsiz YouTube kullanıcıları üzerinde test edilmeye başlandı ve premium aboneleri bundan etkilenmeyecek. Google platformunun kullanıcıları çileden çıkaracak bu reklam politikasının hedefi ise kullanıcıların ücret vererek YouTube premium'a geçmelerini sağlamaktır.