YouTube, 3. Çeyrek Reklam Gelirlerini Açıkladı

YouTube, 3. Çeyrek Reklam Gelirlerini Açıkladı

Reklam harcamalarındaki azalma, YouTube platformunun 2022'nin 3. çeyreğinde kazandığı gelirin düşmesine sebep oldu.


Son dönemlerde meydana gelen ekonomik problemler sebebiyle teknoloji şirketleri de problem yaşamaya devam ediyor. Google firmasının ana kuruluşu Alphabet, 2022 senesinin 3. çeyreğine yönelik bilançosunu açıkladı. Buna göre ana Alphabet’in yılın 3. çeyreğinde elde etmiş olduğu gelir, 2021 senesinin aynı dönemine oranla yüzde altısı oranında artış göstererek 69,1 milyar dolara çıktı. Şirket, 2021 senesinin 3. çeyreğinde ise 65,1 milyar dolarlık bir gelir elde etti.

Ana firmanın net karı ise 3. çeyrekte geçtiğimiz senenin aynı dönemine oranla yüzde 20 oranında bir azalış ile 13,9 milyar dolara geriledi.

YouTube'un Reklam Gelirlerinde Düşüş Yaşanıyor

Reklam harcamalarında meydana gelen azalma, YouTube platformunun 2022 senesinin 3. çeyreğinde kazanmış olduğu gelirin azalmasına sebep oldu. Bu çeyrekte 7.07 milyar dolarlık bir kazanç elde etmeyi başaran dünyanın en popüler video paylaşım platformu YouTube, beklentilerin altında kaldı. Uzmanlar ise YouTube'un 3. çeyrekte kazanacağı reklam gelirlerini 7.42 milyar dolar şeklinde tahmin etmişti.