Yöntem Değiştiren Dolandırıcılar, 79 Milyonluk Sosyal Medya Vurgunu Yaptı

Yöntem Değiştiren Dolandırıcılar, 79 Milyonluk Sosyal Medya Vurgunu Yaptı

Yöntem Değiştiren Dolandırıcılar, 79 Milyonluk Sosyal Medya Vurgunu Yaptı

Ankara merkezli olmak üzere 11 ilde eş zamanlı bir şekilde operasyon yapıldı. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında 58 şüpheliden 47'si gözaltına alınırken vurgunun ayrıntıları ortaya çıktı.


Ankara merkezli operasyonda vatandaşların sosyal medya hesaplarını ele geçirdikten sonra arkadaş gruplarına ilişkin yüksek kazanç vadinde bulunan paylaşımlar gerçekleştirerek çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları iddia edilen 58 şüpheliden 47'si gözaltına alındı.

Alınan bir son dakika haberine göre Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Batı Cumhuriyet başsavcılığının koordinesinde 'Bilişim yöntemi ile nitelikli dolandırıcılık' ve 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından 11 ilde 58 şüphelinin yakalanmasına ilişkin Eş Zamanlı Operasyon gerçekleştirdi.

Operasyon kapsamında 58 şüpheliden 47'si gözaltına alınırken çok sayıda cep telefonu ile sim kart ve bilgisayara da el konuldu.

79 Milyon Liralık Vurgun Yapıldı

Şüphelilerin, yurttaşların sosyal medya hesaplarını 'sanki haklarında şikayet varmış gibi' bir algı oluşturduktan hemen sonra gönderdikleri linkler ile ele geçirdikleri ve daha sonrasında bu hesaplardan arkadaş gruplarına ilişkin yüksek kazanç vaadinde bulunan paylaşımlar gerçekleştirerek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları tespit edildi. 

Yapılan incelemeler kapsamında şüphelilerin bu yöntemi ile çok sayıda kişiden toplamda 79 milyon TL tutarında vurgun yaptıkları tespit edildi. Ankara'ya getirilen şüphelilerin sorgularının siber suçlarla mücadele şube Müdürlüğü'ne devam ettiği öğrenildi.