YÖK’ten Açıklama Geldi Aylık 6000 TL Burs Verilecek İşte Şartları

YÖK ile kurumlar arasında imzalanan işbirliği protokolleri artarken bu durum en çok üniversite okuyacak öğrencilere yarıyor. Birçok kurum okunan bölüme göre farklı miktarlarda burs veriyor. Bunlara bir yenisi eklendi ve aylık 6.000 liraya kadar burs verilecek.

YÖK’ten Açıklama Geldi Aylık 6000 TL Burs Verilecek İşte Şartları

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Türkiye Petrolleri Offshore Technology Center arasında işbirliği protokolü imzalandı. Buna göre belirlenen programlarda eğitim görecek öğrencilere 3 ila 6 bin lira arasında burs verilecek. Peki hangi bölümleri kapsıyor, başvurabilmek için hangi şartları taşımak gerekiyor.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, YÖK ile TP-OTC arasında petrol ve doğal gaz sektörü için yerli ve milli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla 12 Nisan'da imzalanan iş birliği protokolü, 2022-2023 akademik yılında yürürlüğe girecek.

Protokol uyarınca üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, kimya mühendisliği, makine mühendisliği, metalürji ve malzeme mühendisliği bölümlerini kazanıp kayıt yaptıran ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından hazırlanan yönergede açıklanan diğer şartlara sahip öğrencilere TP-OTC tarafından aylık 6 bin lira eğitim bursu verilecek.

Bunun yanında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre sıralamada ilk 25 bin arasına giren ve petrol ve doğal gaz mühendisliği, jeofizik mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve çevre mühendisliği programlarına yerleşip kayıt olan ve yönergede belirlenen diğer şartları sahip öğrencilere, TP-OTC tarafından 6 bin lira eğitim bursu verilecek.

3 Bin Lira Burs

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde bu yıl açılan "Açık Deniz Sondaj Teknolojisi" ve "Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi" bölümlerine yerleşen ve kayıt olan öğrencilere aylık 3 bin lira eğitim bursu verilecek.

İki kurum arasında imzalanan protokole göre tüm burslar 12 ay boyunca verilecek ve eğitim boyunca başarıya bağlı olarak devam edecek.

Başvuru Şartları Ne Zaman Açıklanacak

İlgili bölümleri tercih edecek öğrenciler, burs şartlarına ilişkin detaylı bilgilere 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan ve TPAO ile bağlı iştiraklerinin internet sitelerinde yayımlanacak duyurulardan ulaşabilecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /