Yılın Son Kabine Toplantısı Bugün: Ekonomi, EYT, Doğalgaz, Terörle Mücadele...

Yılın son kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanarak 2022 yılındaki son toplantısını gerçekleştirmiş olacak. 2022 senesinin 24'üncü ve son kabine toplantısı bugün yapılıyor. Son kabine toplantısında masada yoğun bir gündem var.

Yılın Son Kabine Toplantısı Bugün: Ekonomi, EYT, Doğalgaz, Terörle Mücadele...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Ön Planda


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sigorta başlangıçları 8 Eylül 1999 ve daha da öncesi olan vatandaşları yakanların ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışmaya yönelik çalışma hakkında sunum gerçekleştirecek. Toplantıda, kısa süre içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması beklenen EYT çalışmasına yönelik ayrıntılı değerlendirme yapılacak.


Karadeniz Gazı

Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın milli sisteme bağlanması açısından yürütülmekte olan çalışmalarda gelinen en son aşama, Cumhurbaşkanlığı kabinesinin masasında olacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz Gazi ile ilgili gelişmeleri kabinede anlatacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjde Verecek

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan habere göre Erzurum'da dün yapmış olduğu açıklamada 'Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız' şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası millete sesleniş konuşmasında alınan kararları Türk kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

Terörle Mücadele, Dış Politika ve Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında diğer taraftan 2022 senesine yönelik genel değerlendirmenin yanı sıra aynı zamanda 2023 demesi içerisinde başta ekonomi olmak üzere dış politika ile terörle mücadele konularında yapılacak çalışmalar ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde bunlara yönelik atılacak adımların ele alınması bekleniyor.