Yerel Seçimler İçin Start Verildi! Heyecan Dolu Seçim Maratonu Başlıyor, Takvim Belli Oldu!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, Türkiye 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne odaklandı. Seçim takvimi Resmi Gazete'de yayınlanarak belirlendi ve ayrıntılar netlik kazandı.

Yerel Seçimler İçin Start Verildi! Heyecan Dolu Seçim Maratonu Başlıyor, Takvim Belli Oldu!

Başlangıç ve Süreç

Mahalli idarelerin belirleneceği seçim maratonu 1 Ocak 2024'te başlayacak. Bu tarihten itibaren partiler, adaylarını belirleme ve stratejilerini oluşturma sürecine girecekler.

Oy Pusulalarının Sıralanması

Oy pusulalarındaki sıralamaların belirlenmesi önemli bir aşama. Bu amaçla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 27 Ocak'ta kura çekimi gerçekleştirilecek. Bu çekim sonucunda, seçim pusulalarındaki sıralama kesinlik kazanacak.

Aday Belirleme Süreci

Siyasi partilerin il ve ilçe belediye başkan adayları ile belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyelikleri listelerini belirleme süreci 20 Şubat tarihine kadar devam edecek. Partiler, bu tarihe kadar adaylarını açıklamış olacaklar ve seçim stratejilerini netleştirmiş olacaklar.

Seçim Yasakları ve Propaganda

Seçim propagandası ve yasakları 21 Mart'ta başlayacak ve 30 Mart saat 18.00’de sona erecek. Bu dönemde adaylar, seçmenlere yönelik kampanya faaliyetlerini sürdürebilecekler.

Oy Verme Süreci

31 Mart günü seçim yasaklarının tamamen kalkacağı gün olacak. Türkiye genelinde vatandaşlar sandık başına giderek tercihlerini belirleyecekler. Seçim yasağı 31 Mart saat 23.59’da sona erecek.