Yeniden belde statüsü kazanan Dodurga'da seçimler başladı

Yeniden belde statüsü kazanan Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga'da seçimler başladı. Yapılacak seçimlerde vatandaşlar belediye başkanlığı ve 3 mahalle muhtarlığı seçimi için oy kullanacaklar.

Yeniden belde statüsü kazanan Dodurga'da seçimler başladı

Dodurga beldesi, ilgili kanun gereği nüfusu 2 binin altına düşünce 2014 yılında köye dönüştürülmüştü, Dodurga Belediyesi tarafından açılan davada Dodurga beldesi için statüsünün korumasına yönelik karar verilmişti.Yeniden belde statüsü elde eden Dodurga’da bugün seçim heyecanı var .Sabah saatlerinde Dodurga İlkokulu, belde yemekhanesi ve sağlıkevinde başlayan seçim hazırlıklarında bu yerlere kurulan 6 sandıkta 1411 seçmen oy kullanacak.Seçim yapacak olan vatandaşlar  saat 08.00'den itibaren sandık başına giderek oy kullanmaya başladı.

Dodurga'da belediye başkanlığı ve 3 mahalle muhtarlığı seçimi 
Planlanan seçimlerde belediye başkanlığı için adaylığı bulunan kişiler sırasıyla AK Parti'den Hasan Hüseyin Kaşıkçı, Demokrasi ve Atılım Partisi'nden Şerafettin Kaplan, Demokratik Sol Parti'den Namık Kaya, Yeniden Refah Partisi'nden Hakan Kuşcu, Saadet Partisi'nden İbrahim Çolak, Memleket Partisi'nden Osman Dede, Adalet Partisi'nden Emine Yayla ve Türkiye Değişim Partisi'nden Kamil Erdoğdu olarak belirtildi.
Belediye başkanlığı seçimleri  yanında 3 mahallede muhtarlık için seçimler düzenlendi. Beldenin Hamamönü, Kanarya ve Naltepe mahallelerinde seçimler yapılıyor.