Yeniçağa Müftüsünden Skandal Hareket! Sahte İmzayla...

Bolu'nun Yeniçağa ilçesi Müftüsü Nihat Aktaş, rahatsızlık duyduğu Kaymakam Akgül'ü, Belediye Başkanı Çağlar'ın ismi, imzası ve unvanı ile mektup düzenleyerek İçişleri Bakanlığı'na şikayet ettiği öğrenildi.

Yeniçağa Müftüsünden Skandal Hareket! Sahte İmzayla...

Müftü hakkında 'Evrakta sahtecilik' suçunu işlediği gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Bolu'daki muhabirlerimizden elde edilen bilgilere göre, Bolu Valiliği tarafından Yeniçağa Belediye Başkanı Çağlar'a, Kaymakam Akgül'ü mektupla İçişleri Bakanlığı'na şikayet ettiği bildirildi.

POLİS SAHTE MEKTUBUN İZİNİ SÜRDÜ

Başkan'a, mektupta Kaymakam Akgül'ün psikolojisinin bozuk olduğu, çalışanlarına hakaret ettiği , agresif tavırlar sergilediği iddialarının yer aldığı belirtildi ve konuya dair soruşturma başlatılacağı söylendi. Belediye Başkanı Recai Çağlar ise konuyla ilgisi olmadığını, kendisinin şikayet etmediğini ve olayın araştırma talep ettiğini belirtti. Polis, şikayet mektubunun yazılıp gönderildiği zamanı tespit ederek, ilçedeki postanenin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek, mektubu gönderen şahsın, ilçede görevli imam olduğunu tespit etti. İfadesi alınan cami imamı, mektubun kendisine Yeniçağa Müftüsü tarafından verildiğini söyledi.

İLÇE MÜFTÜSÜNÜN BÖYLE BİR ŞEYE BULAŞMASI UTANÇ VERİCİ

İfadesi alınmak üzere emniyete davet edilen müftü Aktaş, Belediye Başkanı Çağlar'ın imzasını taklit ettiğini ve şikayet mektubunu gönderdiğini itiraf ederken, şikayetteki hususların doğru olduğunu söyledi. Müftü hakkında soruşturma başlatıldı. Yeniçağa Belediye Başkanı Çağlar, olay sebebiyle üzgün olduğunu, İslam'ın, ilçedeki en üst makamı olan ilçe müftüsü tarafından böyle bir şeyin yapılmasının inanç açısından çok üzücü olduğunu, örnek verilmesi, güvenilmesi gereken bir kişinin böyle bir olaya bulaşmasının utanç verici olduğunu söyledi.

KAYMAKAMA TEŞEKKÜR

Çağlar, "Ben buradan kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir şeyin bizim tarafımızdan yapılmadığına inandı. Benim gayretlerim ve olayın üzerine gitmem neticesinde ortaya çıktı. Eğer bu netice olmasaydı ve kaymakam bey fevri davranıp bana karşı husumet bağlamış olsaydı kaybeden Yeniçağa olurdu. İşlerimiz, hizmetlerimiz aksardı." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA