Yeni Orta Vadeli Program Kapsamında Yıllık 890 Bin Personel İstihdamı Hedefleniyor

Ekonomi politikaları kapsamında Yeni Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda kademeli olarak işsizliği azaltmak için yıllık 890 bin personel istihdamı hedefleniyor.

Yeni Orta Vadeli Program Kapsamında Yıllık 890 Bin Personel İstihdamı Hedefleniyor

Yeni Orta Vadeli Program resmi gazetenin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre hedef işsizliğin düşürülmesi. Bu kapsamda işsizliğin düşürülerek istihdamın artırılması hedefleniyor.

Türkiye istihdamının yeni OVP kapsamında 2025 yılına kadar işsizliği yüzde 9,6’ya düşürme amaçlı karar resmi gazetede yayımlandı. Bu kapsamda yıllık 890 bin personel istihdamı hedefleniyor. Dijital dönüşüm ve salgın sürecinin ortaya çıkardığı ihtiyaçlara nitelikli iş gücü için yeni düzenlemeler yapılacak.

Gelecek üç yılda istihdam ve iş gücüne yönelik çeşitli adımlar atılacak. Bu programda iş gücü piyasasına yönelik yapılacak yapısal reformlarla hedeflenen büyüme oranına ulaşılması için çalışmalar yapılacak.

Hedef Yüzde 9,6

Söz konusu bu süreçte 2025 yılında işsizliğin yüzde 9,6’ya çekilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda hedef yıllık 890 bin kişinin istihdam edilmesi.

Bu kapsamda sektör odaklı eğitim ihtiyacı analiz edilecek, merkezi eğitim programlarının dijital ve yeşil dönüşümün gerekleri doğrultusunda güncellenmesine başlanacak. Yani dijital dönüşüm kapsamında adaylara bu doğrultuda eğitim planlanıyor.

Özellikle eğitim ve istihdamda yer almayan gençlerin iş gücüne katılmasının artırılmasına yönelik çalışmalar yapılacak.

Bu kapsamda büyük sorun haline gelen beyin göçünün yönlenmesine yönelik yeni planlamalar yapılacak. Aynı zamanda yüksek vasıflı vatandaşlarında geri dönüşümünü sağlamak için çeşitli politikalar izlenecek.

Kadınların İş Kurmasına Yönelik Kolaylaştırıcı Adımlar

Kadınların da iş hayatında daha aktif olabilmeleri için iş kurma ve işlerini geliştirme süreçleri, e ticaret platformlarında daha fazla aktif olabilmeleri için teşvik edilmesi sağlanacak bununla beraber finansal okuryazarlığın geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

Gençlerin İş Gücüne Katılımı Hızlandırılacak

Özellikle gençlerin işgücüne katılımında çeşitli yöntemler uygulanacak. İş gücüne geçişi kolaylaştırmak amacıyla staj, yarı zamanlı çalışma, esnek çalışma gibi çeşitli alternatifler sunulacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /