''Yeni OHAL Kararnamesi İçin Hazırlıklar Sürüyor''

Başbakan Yardımcısı Numan KURTULMUŞ Habertürk TV de katıldığı programda gündemi değerlendirdi.Olağanüstü Hal durumu ile ilgili bir soruya ''. Hiçbir hükümet OHAL olsun istemez. Bu OHAL keyfe keder şekilde ortaya konulmuş bir şey değil. Türkiye uçurumun kenarından döndü. Türkiye'nin son 2 yıldır yükselterek sürdürdüğü terör örgütleriyle yaptığı mücadele var. Bunun doğası gereği bazı konularda adım atabilmek için ihtiyaç vardı ve devam ediyor. İsteriz ki bir an evvel bitsin ve bu adamların devl

''Yeni OHAL Kararnamesi İçin Hazırlıklar Sürüyor''

Başbakan Yardımcısı Numan KURTULMUŞ Habertürk TV de katıldığı programda gündemi değerlendirdi. OHAL durumunun uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin bir soruya Numan KURTULMUŞ şu yanıtı verdi. " OHAL var ama bu OHAL sokaktaki kimseyi ilgilendirmiyor. Siyasi partileri ilgilendirmiyor. Hayır diyenler istediği yerde toplantı yapıyor. Gazetelerinden istedikleri şekilde kampanyaya destek veriyorlar, yetmiyor dışarıdan destek de alıyorlar. Pratik olarak 'Hayır' kampanyası yürütmekte zorluk yok. OHAL referandum kampanyasını etkilemiyor. Hiçbir hükümet OHAL olsun istemez. Bu OHAL keyfe keder şekilde ortaya konulmuş bir şey değil. Türkiye uçurumun kenarından döndü. Türkiye'nin son 2 yıldır yükselterek sürdürdüğü terör örgütleriyle yaptığı mücadele var. Bunun doğası gereği bazı konularda adım atabilmek için ihtiyaç vardı ve devam ediyor. İsteriz ki bir an evvel bitsin ve bu adamların devletin içinden ayıklanmasını bitirelim. Ama çok uzun bir süre. Bazı sahalarda daha rahat çalışılabilmesi için KHK'larla düzenlemeler yapılıyor. Henüz gündeme gelmedi ama ihtiyaç sonucudur. Hiçbir hükümet istemez. Ama bu bir gerekliliğin sonucudur. Yeni OHAL kararnamesi için hazırlık sürüyor"

Bulgaristan sınırında yaşanan engellemeler ile ilgili olarak da Başbakan Yardımcısı KURTULMUŞ şunları söyledi. "Dışişleri Bakanımız Bulgar mevkidaşıyla görüştü. Burada yaşayan Bulgaristan kökenli vatandaşlarımız geçen seçim oy kullandılar. Orada hemen giriş kapısında bazı aşırı ırkçı unsurlar vatandaşlarımıza engel çıkartıyor. Bulgaristan'ın resmi bir engeli değil. Sivil ama Bulgar derin devletinin destekleri olabilir. Vatandaşlarımızın orada oy kullanmasına mani olmaya çalışıyorlar. Demokrasiye aykırıdır fakat sadece Bulgaristan'la kısıtlı değil. Zaman zaman söylediğimzide Avrupalı dostlar alınıyor ama Jestbahis zor bir sürece girdi Avrupalılar. Neo-faşist dediğimizde kızıyorlar. Avrupa'yı kötü bir tehlike bekliyor diye söylüyoruz. Göçmenler geliyor bir taraftar kitlesinin karşısında onlarla sanki hayvan gibi dalga geçiyorlar. Yani göçmen düşmanlığı üzerinden özel olarak Müslüman ve Türkiye düşmanlığı üzerinden kampanya yürüyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN bir demecinde AB yetkililerine ‘’16 Nisandan sonra sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.’’ demişti. Bu sürprizlerin neler olduğuna ilişkin soruya ise Numan KURTULMUŞ şu yanıtı verdi. "Bu süreç böyle devam etmez bunu söylemek istiyor cumhurbaşkanımız. Hollanda'daki tavır anlayış kabul edilebilir. Diğer taraftan Norveç FETÖ'cü adam siyasi iltica veriyor. Tam tersi olsa Norveç'te darbe olsa adamlar Türkiye'ye sığınsa hoşlarına gider mi? Bu devam etmez. Türkiye Asya kökenli Avrupa devletidir. Osmanoğulları devlet kurmadan önce Gelibolu'ya geçmiş ve Avrupa'ya gitmiş. Budapeşte'de 140 sene kalmış bir milletiz. Coğrafi olarak da kültürel olarak da hem Avrupalı hem Asyalıyız. Kaldı ki yeni zamanlarda da 5 milyon Türkiye vatandaşıdır. Bundan 60 sene evvel gittiklerinde Almanların, Fransızların beğenmediği insanlar değil onlar, helal kazançlarıyla Avrupa toplumunun bir parçası oldular. Bunu silmeye kimsenin gücü yetmez. Avrupa Türkiye ile iyi ilişkiler geliştirmek zorundadır. Türkiye'yi Avrupa ülkesi olarak görmek lazım. Eğer Avrupa ortak bir Avrupa ordusu kuramazsa dağılma sürecine girer dedik. Ruslar Ukrayna'da ileri adım attı Avrupa seyirci kaldı."

Evlilik Programları ile ilgili yapılan düzenlemeye ilişkin bir soruya da Numan KURTULMUŞ şu yanıtı verdi. "Bu memlekette en ortak değerimiz ailemizdir. Bunu ayaklar altına alacak, tahrip edecek programların doğru olmadığı kanaati var. Bununla ilgili çalışmalar var. Yasaklamak değil amacımız ama kendilerine çekidüzen vermeleri lazım. Burada meselemiz ailenin korunmasıdır. Belli bir noktaya getiriliyor. KHK olur, yasa olur ama sonuçta burada bir düzenleme ihtiyacı olduğu görüldü"

Kamubulteni.com KONYA