Yeni Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı, Varlık Barışında Süre Uzatıldı

Gerçek ve Tüzel kişilerin yurtdışında bulunan döviz, para, altın ve menkul kıybet ile diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılmasına dair düzenlemeleri kapsayan Varlık Barışı uygulamasına ilişkin yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı, Varlık Barışında Süre Uzatıldı

Gerçek ve Tüzel kişilerin yurtdışında bulunan döviz, para, altın ve menkul kıybet ile diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılmasına dair düzenlemeleri kapsayan Varlık Barışı uygulamasında başvuru süresi 6 ay uzatıldı.

Söz konusu karar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Varlık barışı için son tarih daha önce 30 Kasım olarak belirlenmişti. Yurt dışında bulunan para, döviz, altın ve menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları, yurt dışındaki banka ya da finansal kurumlardan kullanılan kredilerin mayıs sonuna kadar kapatılmasında kullanılabilecek. Bu takdirde, defter kayıtlarından düşülmesi şartıyla  , borcun ödenmesi için kullanılan varlıklar, Türkiye'ye getirilme şartı aranmaksızın düzenlemeden yararlanabilecek. 

Kamudan haberler, gündemdeki son gelişmeler, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.