Yeni Güncellenen Konut Kredisi Faiz Oranlarına Göre En Uygun Krediyi Hangi Banka Veriyor?

Haziran'da güncellenen konut kredisi faiz oranlarına göre en avantajlı krediyi hangi banka sunuyor? Detaylar haberimizde!

Yeni Güncellenen Konut Kredisi Faiz Oranlarına Göre En Uygun Krediyi Hangi Banka Veriyor?

Haziran ayında konut kredisi faiz oranları güncellendi! En avantajlı kredi hangi bankada bulunuyor? Ev sahibi olma hayali kuranlar için bankalar, Haziran ayı konut kredisi tekliflerini açıkladı.

Konut fiyatlarının yükselmesi nedeniyle kendi birikimleri yetersiz olan vatandaşlar, bankaların konut kredisi faiz oranlarını araştırmaya başlamıştı. Ev sahibi olmak isteyen bireyler için bankalar tarafından yeni konut kredisi faiz oranları sunuldu. İşte o oranlar...

Haziran 2023 itibarıyla bankaların konut kredisi faiz oranları listesi yayınlandı! En uygun kredi veren banka hangisi?

Kredi faiz oranları bankalara göre değişiklik gösterirken, kamu bankaları bir kez daha konut kredisi paketlerinde en avantajlı kredi veren bankalar arasında yer aldı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi devlet bankaları, yeni evim konut kredisi paketinde sunulan 180 ay vadeli %0,69 konut kredisi faiz oranıyla en uygun seçenekleri sunuyor. Ayrıca, %0,79 faiz oranıyla sunulan kentsel dönüşüm konut kredisi paketi de düşük faiz oranıyla dikkat çekti.

Halkbank: %1,29

Vakıfbank: %1,29

Ziraat Bankası: %1,36

Ziraat Katılım: %1,89

QNB Finansbank: %2,24

ICBC: %2,37

HSBC: %2,49

ING Bank: %2,59

İş Bankası: %2,85

Özel bankaların konut kredisi faiz oranlarına bakıldığında, QNB Finansbank öne çıkan en uygun konut kredisi veren banka oldu ve bu bankanın uyguladığı %2,24 oranı en düşük konut kredisi faiz oranı olarak belirlendi. ING Bank %2,59, İş Bankası %2,85 ve Yapı Kredi Bankası %3,59 konut kredisi faiz oranlarıyla ilan edildi.