Yeni güncelleme ile WhatsApp artık internetsiz kullanılabilecek

Akıllı telefonlara gelen son güncelleme ile artık akıllı telefon uygulaması Whatsapp'ı internetsiz kullanmak mümkün. İşte Whatsapp'ı internetsiz kullanmanın yolları.

Yeni güncelleme ile WhatsApp artık internetsiz kullanılabilecek

Akıllı telefonların yaygınlaştığı günümüzde en çok kullanılan telefon uygulamalarından biri Whatsapp.

Akıllı telefonların popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, bilindiği üzere internet üzerinden tarifelendiriliyor ve mesaj başına internet harcamış oluyoruz. Ancak telefonlarda bulunan bir özelliğin etkin kılınması ile Whatsapp’ta internet bağlantısı olmadan da mesajlaşabileceksiniz.

Android telefonlara gelen son güncelleme ile Wi-Fi veya mobil veril bağlantısı etkin değilken bile Whatsapp’tan mesajlaşmak mümkün oldu. Daha önce gönderilen mesajlar beklemeye alınıyor ve aktif bir internet bağlantısı olana kadar gönderilemiyordu. Aktif internet bağlantısı olduğunda ise bu mesajlar ancak karşı tarafa gönderiliyordu.

Ancak alınan son bilgilere göre artık internetsiz Whatsapp kullanmak mümkün oldu. Android telefonlara gelen son güncelleme ile Whatsapp’ı internet bağlantısı olmadan da kullanmak mümkün oldu.

İnternetsiz Whatsapp Kullanmak İçin İzlenecek Adımlar

1. Adım: Android cihazınızın Ayarlar bölümüne girin ve >Bağlantılar>Mobil Trbet Ağlar bölümüne giriş yapın.

2. Adım: Mobil Ağlar bölümünden ise Erişim Noktası Adları seçeneğine tıklayarak ilerleyin.

3. Adım: Burada açılan Erişim Noktası Adları ekranında sağ üst bölümde yer alan "ekle" seçeneğine tıklayarak bu adımı da geçin.

4. Adım: Burada açılan ekranı aşağıda bulunan bilgilere göre doğru şekilde doldurun

İsim: WhatsApp

APN: internet

Proxy: 127.0.0.01

Bağlantı noktası: 8080

5. Adım Bu işlemleri tamamladıktan sonra oluşturduğunuz profili kaydedin ve Erişim Noktası Adları bölümünden WhatsApp'ı seçin.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra telefon 4G’de kalmaya devam ediyor. Ancak operatör, internet kullanımı hakkında size bilgi vermiyor. Normal ayarlara döndüğünüzde yaptığınız harcamalar size yansıtılıyor ve kullandığınız internet miktarı mevcut bakiyeden düşüyor.

IOS’da Ayarlara Erişim Kısıtlı

IOS işletim sistemli telefonlarda ise ayarlar bölümüne erişim kısıtlı olduğundan dolayı bu işlemler yapılamamaktadır.

Kamubulteni.com  | Ankara