Yeni Düzenleme Geliyor! A101, BİM, ŞOK ve Migros Gibi Marketlerde Yeni Dönem ve Sigara Satışlarına İlişkin Düzenleme

Küçük esnafı korumak için hazırlandığı söylenen yeni düzenlemenin kısa süre sonra TBMM'ye sunulması bekleniyor.

Yeni Düzenleme Geliyor! A101, BİM, ŞOK ve Migros Gibi Marketlerde Yeni Dönem ve Sigara Satışlarına İlişkin Düzenleme

Teklifle beraber metre karesi 1500'den küçük olan marketlerde tütün mamülü, elektronik eşya, mobilya gibi ürünler satılamayacak.

Zincir marketlerin pazar günü kapalı tutulması da düzenlemede yer alıyor. AVM ve zincir marketlere ilişkin hazırlanan yasa teklifinin kısa süre içerisinde tamamlanarak TBMM'ye sunulması bekleniyor.

Sabah'taki habere göre, mahalle bakkalları ve küçük esnafın korunması için bazı düzenlemeler hayata geçirilecek. Küçük esnafın ve çalışanların korunması açısından zincir marketlerin pazar günleri saat 11'den önce açılmamasının yanı sıra hiç açılmaması da gündemde.

Haftanın bir günü AVM'lerin de kapalı tutulması söz konusu olabilir. nüfusu 2 binin altında olan yerlerde zincir market açılmaması, zincir marketlerde tütün mamülü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya, beyaz eşya satışı yapılmaması da ilgili düzenlemeyle meclise gelecek. 500 metre karenin üzerinde alanı bulunan zincir marketlere izin verilebilecek. Yeni açılacak AVM'ler arasında da en az 5 kilometre mesafe şartı söz konusu olacak.