Yeni Bekçi Alımında Sayı 10 Bin 500 Oldu-İşte Şartlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki akşam yaptığı açıklamada yeni dönem bekçi alımında sayının 10 bin 500 olduğunu söyledi. Aranacak şartlar ve detaylar haberimizin devamında.

Yeni Bekçi Alımında Sayı 10 Bin 500 Oldu-İşte Şartlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında bekçi alımına değindi ve önemli ifadeler kullandı.

Önceki akşam CNN Türk 'ten Buket Aydın 'ın konuğu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada bekçi alımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. On binlerce gencin büyük bir merakla beklediği gece bekçisi alımında sayı arttı.

Geçtiğimiz yıldan bu yana yapılan bekçi alımları ile suç oranının ciddi oranda düştüğünü söyleyen Bakan Soylu, yeni alımlarla suç oranının daha da azaltılacağını sözlerine ekledi. 

BİR MÜJDE DAHA VERİYORUZ

"İstanbul'da 2 bin 800 gece bekçisi var." diyerek sözlerine başlayan Bakan Soylu, "İstanbul'a bir müjde daha veriyoruz. 1200 bekçiye daha, Ocak ve Şubat ayında eğitim verilecek. Toplam 10 bin 500 bekçi daha alacağız ve tüm vilayetlere veriyoruz ve 1200 'ünü İstanbul 'a veriyoruz. 2800 artı 1200, toplamda 4 bin gece bekçisi. Ankara'da bin vardı, 500 daha vereceğiz. İzmir'e de 200 veriyoruz. "

ALIM SAYISI ARTTI

Bakan Soylu, yeni dönem bekçi alımı için 10 bin 500 sayısını verdi. daha önce yapılan açıklamada 10 bin alım yapılacağına yer verilmişti. Alım sayısının artması ve tüm illere bekçi alımı yapılacağı açıklaması adayları sevindirdi.

Söz konusu alım 1. dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı gibi Polis Akademisi tarafından yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI ESNETİLECEK Mİ?

On binlerce aday, yeni dönem bekçi alımında askerlik, yaş, ikamet gibi şartların esnetilmesini istiyor. Adaylar yeni ilan gelmeden şartların esnetilmesini istiyor. Hali hazırda bekçi alımı için şu şartlar aranıyor:

BEKÇİ ALIM İLANI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara --ÖZEL HABER