Yeni Askerlikte O Askerlere 2 Bin 20 TL Maaş ve TOKİ'de Öncelik

Yeni askerlik sistemi ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Yeni sistemde bedelli askerlik yapmayan vatandaşlara yapılacak ödemeler ve destekler haberimizde.

Yeni Askerlikte O Askerlere 2 Bin 20 TL Maaş ve TOKİ'de Öncelik

Yeni askerlik sistemi ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Yeni sistemde bedelli askerlik yapmayan vatandaşlara yapılacak ödemeler ve destekler haberimizde.

22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:56
Yeni Askerlikte O Askerlere 2 Bin 20 TL Maaş ve TOKİ'de Öncelik

Yeni askerlik sistemi için gözler TBMM 'de.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın onayından geçen ve TBMM Genel Kurul 'una gönderilen yeni askerlik sistemi , bedelli askerlik yapmayan vatandaşlara sosyal haklar getirmektedir. Yeni ssitemde bedelli yapmayan gençlere yönelik yapılan en önemli destek ise, istekli olanlardan altı ay süreyle askerliğini yapmayı sürdürecekse, asgari ücretten az olmamak üzere maaş ödemesi yapılacak. Maaşın yanı sıra bu vatandaşlara TOKİ 'den ev almada öncelik verilecek ve iş kurma kredisi, muhtaç ailelere yardım, ücretsiz toplu taşıma hizmeti ise diğer birçok destekten faydalanacak.

Yeni sistemde altı ay zorunlu, 6+6 ücretli, 6+6 ücretli ve profesyonel olmak üzere askerlik hizmeti ile ilgili pek çok alternatif bulunuyor. Yeni sistemde temel askerlik eğitimi dahil olmak üzere, eğitim farkını ortadan kaldırırken, herkes için süre altı ay olacak.

Yedek subay ve astsubay olarak askerliğini yapacaklar için ise askerlik 12 ay olacak. Altı aylık görev süresini tamamlamış er ve erbaşlar, üstlerinin de onayıyla, eğer isterlerse altı ay daha askerlik hizmetlerine devam edebilecekler. Bu durumda ikinci altı aylık dönemde askerler devletten maaş ödemesi alacak. 

İŞ KURMA KREDİSİ VERİLECEK-TOKİ 'DE ÖNCELİK

Yükümlülerden istekli olanlardan 6 ay süreyle devam edeceklere asgari ücretten az olmamak üzere maaş ödemesi yapılacak.

  • TOKİ 'de ev almak için öncelik.
  • Devlet bankalarından iş kurma kredisi.
  • Muhtaç ailelere destek.
  • Yükümlüler, askerlik hizmetini yaparken toplu taşımaya ücretsiz binecek. 
  • Askerlik sonrasında ise erlerin hizmet borçlanması, öğrenim kredisi, iş kuruna destek, hizmet süresi kadar sağlık sigortası yapılmasına da katkı sağlanacak.

YAŞ SINIRI

Yeni askerlik sistemi üzerinde çalışmalar yapılırken en önemli etken TSK 'nın ihtiyacını karşılamak meselesi oldu. Bedelli kalıcı oluyor ve vatandaşlar artık bedelli çıkacak mı çıkmayacak mı diye merak etmeyecek. 

BEDELLİDE ÖNCELİK

Yeni sistemde bedelli için eğitim durumu ve yükümlülük tecil süreleri dikkate alınacak. Tecil süresi, lise için 22, meslek liseleri için 25, meslek yüksekokulları ve lisans eğitimi için 28, lisanüstü eğitim için 32, doktora ve tıp eğitimi için 35, sporcular için 35 yaşa kadar olabilecek.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kado 2019-05-22 09:37:37

Biz 15 ay askerlik yaptik millete 12 ay askerlik zor geliyor 6 aya inmesini bekliyorlar birde

Avatar
Taner 2019-05-22 09:38:37

15 ay bedavaya hizmet ettik simdi vatanı parayla kurtaracaklar vay be hersey para olmus

Avatar
Mehmet 2019-05-22 09:14:49

İyi bir haber bu. Bu tür güzel haberlere ihtiyacımız var

Avatar
Onur 2019-05-22 09:17:19

Bedava askerlik yaptık biz

Avatar
Batuhan 2019-05-22 09:22:31

Lise mezun laeı icin gecerlimj

Avatar
Paragöz 2019-05-22 09:28:40

Nezaman alacağım paramı

Avatar
Harun 2019-05-22 10:04:02

Aynen 18 ay yaptim

Avatar
Kaan 2019-05-22 10:21:42

Admin ne zaman yürürlüğe girecek bayrama 2 hafta kaldı on binlerce insan gözü kulagı Meclis de Salı dediler Çarşamba dediler hayla oyalıyor umudumuzla oynuyorlar psikoloji bozuluyor bedelli falan anladık ama yükümlüler ne olacak düzgün bir haber yok