Yeni Askerlik Sistemi Tarihi İçin Üzen Haber: Yeni Sistem En Erken..

Son dakika haberi: Yeni askerlik sistemi için üzücü bir açıklama geldi. Daha önce Nisan ayında meclise geleceği belirtilen ve Mayıs ayında yürürlüğe gireceği ifade edilen yeni sistem , daha da ileri bir tarihe alındı.

Yeni Askerlik Sistemi Tarihi İçin Üzen  Haber: Yeni Sistem En Erken..

Son dakika haberi: Yeni askerlik sisteminin yürülüğü ile ilgili yeni gelişme.

Ntv 'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre yeni askerlik sisteminde taslak çalışmanın sona erdiği va bakanlığın onayındna geçtikten sonra naylanmak üzere Cumhurbaşkanlığı 'na gönderileceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın da onayındna geçmesi sonrası yeni askerlik yasası, Türkiye Büyük Millet Meclisi 'ne sevk edilecek. 

TBMM 'ye sevk edilecek kanun tasarısı, buradan da geçmesi  sonrası yeni askerlik yasası Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

NE ZAMAN YÜRÜLÜĞE GİRER?

Ntv 'de yer alan haberde yeni askerlik sistemi tasarıısında yer alan yürülük maddesi hakkında bilgi verildi. Buna göre yeni askerlik sisteminin en erken yaz aylarının sonunda yani Ağustos ayında yürülüğe gireceği belirtildi. 

MUVAZZAFLAR FAYDALANABİLECEK Mİ?

Merak edilen bir diğer konu ise askerde olan adayların yeni askerlik sisteminden faydalanıp faydalanamayacağı meselesi. Bu konu hakkında ise henüz net bir bilgi verilmedi. Ancak yeni askerlik sisteminin yürülüğe girdiği tarihte askerde olanların faydalanması bekleniyor.

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA