Yeni Askerlik Bayramdan Sonra TBMM Genel Kurulu'na Geliyor Ama Tek Tip Askerlik..

Yeni askerlik kanunu bayramdan sonra meclis genel kuruluna gelecek. Ancak Meclis Genel Kurulu 'nda askerlik yasası görüşmelerinin uzun sürmesi bekleniyor. İşte söz konusu yasa ile ilgili bilgiler.

Yeni Askerlik Bayramdan Sonra TBMM Genel Kurulu'na Geliyor Ama Tek Tip Askerlik..

Tek tip askerlik bayramdan sonra hemen meclisten geçer mi?

Milyonlarca gencin büyük bir merak ve heyecanla beklediği yeni askerlik sistemi bayramdan sonraya kaldı. Bayramdan sonraya kalması büyük hayal kırıklığı yaratan yeni askerlik sisteminin kısa sürede çıkmasına zor gözüyle bakılıyor. 

TEK TİP ASKERLİKTEKİ BAZI ENDİŞELER

TBMM 'de komisyondan kısa süre içinde geçen yeni askerlik sistemi , TBMM 'deki tüm partilerin tutumlu yaklaşımı ile karşılandı. Yasanın geçmesi ile birlikte silahaltındaki 140 bine yakın askerin terhis olmasının , güvenlik açısından tehlikeli olabileceğini ifade eden Milletvekilleri, Milli Savunma Bakanlığı 'nın bu konuda çalışma yürütmesini istiyor. Kademeli olarak yeni askerlik sisteminin yürürlüğe girmesini isteyen vekiller, bayramdan sonra bu konuyu TBMM 'ye taşıyacak.

GENEL KURUL 'DA GÖRÜŞMELER UZUN SÜRECEĞE BENZİYOR

TBMM Genel Kurulu ,  bayramdan sonra 11 Haziran 2019 Salı günü toplanacak. Salı günü toplanması ile Yeni askerlik sisteminin TBMM Genel Kurulu gündemine gelmesi bekleniyor. Genel kurula alınacak ve tartışmalarına başlanacak yeni askerlik sistemi görüşmelerinin 1 haftadan fazla sürmesi bekleniyor.

O MADDE ŞİMDİDEN TARTIŞMA YARATTI

Yeni askerlik sistemindeki  45 ’inci maddenin ikinci fırkasında “Barışta, olağanüstü hal veya seferberlik hallerinde veya savaşta, askerliğini henüz yapmadan, Cumhurbaşkanınca gerekli görülen sahalarda özel olarak görevlendirilen gönüllüler, Cumhurbaşkanınca belirlenen şartlara uydukları takdirde askerlik hizmetinden muaf tutulur” hükmüne yer verilmektedir. 

Söz konusu maddeyi değerlendiren emekli tümgeneral Ahmet Yavuz, "Bu maddeyi iyi niyetli yorumlayamayız. Savaş haliyle sınırlı bırakılsaydı saygı duyarım. Ama ne iş yaptığı belli olmayan kişilerin bir kişinin kararıyla askerlikten muaf tutulması kabul edilemez. Demokratik bir ülkenin böyle bir yasası olamaz. Sadece savaş şartları için böyle bir hüküm konulabilir. Fakat normal zamanları da kapsayan böyle bir yasa olmaz, olmamalı. Çok yanlış ve tehlikeli bir madde" dedi.

Bu konunun TBMM Genel Kurulu 'nda da gündeme gelmesi ve değişiklik talep edilmesi bekleniyor.

Bu nedenle askerlik kanunu görüşmelerinin uzun sürmesi  bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETTEN FAZLA OLMALIDIR

6 ay askerlik hizmetini yapanlar , askerde kalmak isterlerse 6 ay boyunca her ay asgari ücret tutarında maaş alacak. Ancak bu ödemenin , silahaltındakileri askerde tutması beklenmiyor. Zaten dışarıda asgari ücrete iş bulabilecek askerlere daha iyi bir maaş ve imkan sunulmalıdır. Bu şekilde askerlerin 6 aydan sonra 6 ay daha askerde kalmaları sağlanabilir. 

ASKERLİK KANUNUNU BEKLEYENLER BU ADRESTE

Yeni askerlik kanununu bekleyen binlerce genç ile bilgi alış verişi yapmak için  TIKLAYIN

Askerlik kanunu TBMM Genel Kuruluna geldiği anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin. 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN