Yedek Astsubay Alımına Rekor Başvuru: Süre Uzatıldı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yedek astsubay alımına yoğun şekilde başvuru olduğu, başvuru süresinin uzatıldığına yer verildi. Detaylar haberimizde.

Yedek Astsubay Alımına Rekor Başvuru: Süre Uzatıldı

Yeni askerlik sisteminin yürürlüğe girmesinin ardından yedek astsubaylık pozisyonu da geldi 

Yedek astsubaylık pozisyonunun gelmesinin ardından ilk başvurular geçtiğimiz ay başladı. 16 Temmuz'da başlayan başvuruların ilk aşaması 31 Temmuz'da sona erdi. Edinilen so

Yeni askerlik sistemindeki uygulamalara yönelik başvuru işlemleri e-devlet ve askerlik şubelerin aracılığıyla yapılıyor. Yedek subay ve yedek astsubaylık hakkına sahip olanlar arasından 2019 yılında silah altına alınmak isteyip yoklaması olmayanlar, temmuz ayı içinde yoklamalarını yaptırıp bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yaptı.

SÜRESİ UZATILDI 

Yapılan son dakika açıklamasında, yükümlülerin hak kaybının önlenmesi için de müracaat süresi 20 Ağustos'a kadar uzatıldı.

O ADAYLAR İÇİN SON TARİH 31 AĞUSTOS 2019 

2019 yılında sevke tabi olup yoklaması bulunan gençler ise 31 Ağustos 2019 tarihine kadar e-devlet üzerinden veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak.

YOKLAMA KAÇAKLARI.. 

İki veya üç yıllık meslek yüksek okulu mezunu yoklama kaçaklarından yedek astsubay olmak isteyenlerden seçilmeyen yükümlüler, askerlik hizmetini erbaş/er olarak yerine getirecek.

BEDELLİDE KURA 2020 OCAK AYINDA

- Bedelli askerlikte kura işlemi 2020 Ocak ayında yapılacak

Bedelli askerlik hizmeti kapsamında 16 Temmuz'da alınmaya başlanan başvurular sonucunda kura işlemi 2020 Ocak ayında yapılacak ve duyurulacak. Hak sahiplerinin bir aylık temel askerlik eğitimi için silah altına sevkleri 2020 Mart ayından itibaren başlayacak.

ÖDEMELER PEŞİN

Kanunun yürürlüğe girdiği 26 Haziran 2019'da yoklama kaçağı, bakaya veya saklı durumda olanlar, ödemelerini 1 Kasım 2019'a kadar, diğer hak sahibi yükümlüler ise 31 Aralık 2019'a kadar yapacak.

BEDE LLİ ÜCRETİ

Bedelli askerlik 2019 yılı bedeli 33 bin 230 lira olacak. Ödemeler, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile PTT şubelerine veya mal müdürlüklerine yapılacak.

YEDEK ASTSUBAY ALIMINA REKOR BAŞVURU

MSB kaynaklarından edinilen bilgilere göre 9 bin adayın yedek astsubay alımına başvuru yaptığı belirtildi.

YEDEK SUBAY ASTSUBAY ADAYLARI BU SAYFADA TIKLA