Yavuz Ağıralioğlu: Asgari Ücretin 1600 TL Olduğu Ülkede, Sarayın Vatan Savunuyormuş Gibi...

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanlığı sarayına ilişkin çıkan tartışmalara değindi.

Yavuz Ağıralioğlu: Asgari Ücretin 1600 TL Olduğu Ülkede, Sarayın Vatan Savunuyormuş Gibi...

İYİ Partili Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine ilişkin TBMM'de çıkan tartışmalar hakkında partisi adına söz aldı. Konuşmasında Alev Alatlı'nın Cumhurbaşkanlığı ödülleri sırasında yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Ağıralioğlu, yasal olan her şeyin helal olmayabileceğini söyledi.

İYİ Partili Ağıralioğlu, "Bu saray meselesi üzerine birkaç cümle kurmam lazım. Yasal olan şeylerin helal olmadığıyla ilgili Alev Hanım zannediyorum külliyede esaslı bir konuşma yapmıştı arkadaşlara. Bizim Türk mukaddesatçılığın, Türk sağcılığın finalinde, AK PARTİ'nin güya, yasal olduğundan bahisle bir sarayı savunmak zorunda kalmasını aslında geldiğimiz noktayı tekzip etmesi açısından çok manidar buluyorum. Meselenin aslında bir tarafı budur. İtirazlarımız yasaldır, değildir, bunlar da çok mühimdir ama bundan daha mühim bir mesuliyeti vardı AK PARTİ'nin. Kimsesizlerin kimi olma iddiasını gecekondulardan çıkma iddiasıyla buluşturmuş, gecekondularda fakirle fukarayla buluşma iradesini lojmanları özelleştirmeyle toplumla buluşturmuş, "gariban babası olmak" siyasal dilini tevazuyla buluşturmuş bir siyasal kadro asgari ücretin 1.600 lira olduğu, insanların çoluğuna çocuğuna bir şey alamadığı için intihar ettiği, sağlam ama ucuz sebze meyveyi pazarların kapanma zamanlarında sokaklardan toplayan insanların olduğu yerde Peygamber ümmetine mihmandarlık edecek bir kadronun, günlük masrafları çok mübalağalı olan bir yeri böyle canhıraş, vatan savunuyormuş gibi savunmasını doğru bulmadığımızı ifade ediyorum." şeklinde konuştu.