Yaş ve Ücret Belli Oldu! Bedelli Askerlik Meclise Geliyor, CHP ve MHP'den İlk Yorum

Son Dakika, CHP ,MHP ve AK Parti  Grup Başkanvekilleri Bedelli Askerlik konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Yaş ve Ücret Belli Oldu! Bedelli Askerlik Meclise Geliyor, CHP ve MHP'den İlk Yorum

Habertürk'e konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bedelli askerlikle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, buradan gelecek ggelirin şehit aileleri ve askerlere yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, mecliste bedelli askerlikle ilgili gerekli desteğin verileceğini, bu konunun hassas bu konu olduğunu söyledi. AK Partili Cahit Özkan ise, karar alınırken TSK ile çalışmalar yapıldığını , bu çalışmalar sonucunda karar alındığını belirtti.  CHP'li Özkoç,""Kaynakların şehit aileleriyle ilgili kullanılması gerekir.Bir kişinin veya birkaç kişinin aldığı kararlarla milletten elde edilen kaynaklar gereksiz yerlere kullanılmaması gerekir. Buradan elde edilen gelirler doğru kullanılsın. Asker aileleriyle, şehit aileleri için kullanılsın diye bakıyoruz.Biz bu konularla ilgi yazılar ulaşır ulaşmaz, doğru olan buydu diyoruz. Dışarıdan bakınca sadece muhalefet ediliyormuş gibi yansıtılıyor. Askerlerle ilgili bir gelir elde ediyorsak, bu gelirin mağdrun olan asker ailelerine aktarılması gerekir. Türkiye'nin yararına olan her şeyi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

MHP'li Betist Akçay ise, "Plan Bütçe Komisyonu'nda torba yasanın görüşüleceği anlaşılıyor. Biz de gereken katkıyı vereceğiz. Bu konu hassas bir konu. Bizim askerliğe bakışımız diğer toplumlardan daha farklı. Bu yapıya halel getirmeyecek şekilde yapılması gerekir. TSK'nın ihtiyaçları ve birikme bakımından değerlendirmek gerekir" şeklinde konuştu.  AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise bedelli askerlikle ilgili, "Öncelikle bu yönde ihtiyaç var mı ona bakmak lazım. Bugün hamdolsun profesyonel ekiplerce askeri harekatlar düzenleniyor. Bu karar alınırken, silahlı kuvvetlerimizin yaptığı çalışmalar göz önüne alınarak yapıldı. Hem güvenlik, hem üretim, istihdam anlayışlarını koruyacak bir şekilde düzenleniyor. Toplumsal bir talep var, siyaset kurumu da buna kayıtsız kalamaz. Genel kurulumuza kısa zamanda gelecek ve bu ihtiyaç karşılanacak" dedi. 

YAŞ 25, ÜCRET 15 BİN TL

Bedelli Askerlik Düzenlemesi meclise torba yasa ile birlikte geliyor. Tasarıya göre yaş şartı 25 olarak belirlenirken, ücret 15 bin TL olacak. Bedelli askerlikten faydalananlar 25 gün askerlik yapacaklar.

KAMUBULTENİ.COM