Yarın Başlıyor... 200 Bin Polis Görev Yapacak!

Trafikte yaya önceliğine dikkat çekilmesi maksadıyla 20 bin yaya geçidinde 200 bin kolluk görevlisi ikişer saat yaya nöbet tutacak.

Yarın Başlıyor... 200 Bin Polis Görev Yapacak!

Yarın Başlıyor... 200 Bin Polis Görev Yapacak!

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, yarın ülke genelinde eş zamanlı olarak 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' kampanmyasıyla trafikte yaya önceliğine dikkat çekileceği bildirildi.

Açıklamada, Trafik Kanununun 74'üncü maddesine dikkat çekilerek, "Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır." şeklinde düzenleme yapıldığı vurgulandı. Bu sene yapılan düzenlemelerle, öncelik yayanın kampanyasının sonuç verdiği, trafik kazalarında yaya ölümlerinin geçtiğimiz seneye nazaran yüzde 34.5 oranında azaldığı vurgulandı.  Yarın başlayacak uygulamalarda, 13.00-15.00 saatlerinde devletin tüm unsurlarının görevde olacağı bildirildi. Kampanya kapsamında görevlendirilen personel, yayaların güvenli şekilde geçişini sağlayacak, EGM tarafından hazırlanan el broşürleri sürücü ve yayalara dağıtılacak.