Yapan Yandı! Polislere de Yetki Veriliyor, Cezası 5 Bin TL

Kabahatler Kanunu kapsamında cezası olan ve zabıta ekipleri tarafından ceza kesilebilen yere çöp atma suçuna, artık polisler de ceza verebilecek. Kabahatler kanunu'na göre çevreyi kirletmenin cezası 5 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.  

Yapan Yandı! Polislere de Yetki Veriliyor, Cezası 5 Bin TL

Çevre suçu işleyenlere yönelik belediye personelince verilen ceza kesme yetkisinin kapsamında genişlemeye gidiliyor. Belediye sınırları dışındaki alanlarda çevreyi kirletenlere yönelik polis ve jandarmanın 5 bin liraya kadar ceza kesmesine imkan tanınacak. Kabahatler Kanunu'na göre çevre kirletme cezalarında 5 bin liraya kadar çıkılabiliyor.

Yeni kanuna göre, meydana gelen kirliliğin kişi tarafından derhal giderilmesi durumunda idari cezasına karar verilmeyebiliyor. İlgili düzenlemeye göre, belediye sınırları içerisinde oluşabilecek çevre kirliliğine yönelik kabahati işleyenlere cezai işlem uygulanıyor. Bu kabahatler dolayısıyla diari para cezasına ise belediyede görevli zabıta memurları karar veriyor. Düzenlemeye polisleirn de ceza kesmesine yönelik madde eklendi.

Artık polis ve jandarma personeli, zabıta memurları gibi çevreyi kirletenlere para cezası verebilecekler.