WhatsApp'tan Sesli Not Gönderiyorsanız Aman Dikkat! 

Nihayetinde WhatsApp platformu, kullanıcıların masa üstündeki sesli mesajları hızlandırmalarına izin verebilecek. Bu özellik, halihazırda İPhone ve Android uygulamasında da mevcut. Fakat artık Windows’a da gelecek. Her gün milyonlarca kullanıcı, iletişim kurabilmek amacıyla dünyanın en popüler anlık mesajlaşma Platformu WhatsApp ile haberleşiyor.

WhatsApp'tan Sesli Not Gönderiyorsanız Aman Dikkat! 

Kullanıcılar artık yazmak yerine sesli mesaj göndermeyi tercih ediyor. Fakat uzun sesli mesajlar kullanıcıların canını sıkıyor. Bu duruma el atmak amacıyla harekete geçen WhatsApp, Android ve iOS uygulamalarında bulunan ve hızlandırma özelliğini masaüstüne getirmeye hazırlanıyor.

Şu an WhatsApp uygulamasının masaüstü Beta sürümünde yer alan bu özelliği kullanmak amacıyla sesli mesajın yanında bulunan. “1X” düğmesine basmanız gerekecek. Daha sonrasında ise “1,5X” ve “2X” hızlarını da seçmeniz mümkündür. Fakat “2X” çok fazla hızlı olduğu gerekçesiyle “1,5X” kullanıcılar açısından daha da ideal olabilir. Her ne kadar da sesli ileti göndermek çok elverişli olsa da bu mesajları uzatmamak her zaman daha da iyi bir davranış olabilir.

Görgü kuralları uzmanları tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda ‘herkesin bir sesli mesajım ideal uzunluğu ile ilgili farklı bir görüşü olsa da onları bir ya da 2 dakikaya kadar tutmayı denemekte fayda olacaktır’ şeklinde uyarıyor.


Eğer ki mesajınız yazmak amacıyla çok uzun ve aramak amacıyla çok uzun ise sesli mesaj atmanız böylece mümkün olabilmektedir. Özellikle de resmi bir şekilde orijinal sürüme gelmeden kullanmak istiyorsanız eğer Beta sürümü indirmek ve kullanmak sizin için daha da elverişli olacaktır.