WhatsApp'a Büyük Şok! (Yanlışlıkla Kabul Edilen Sözleşme İptal Etme Nasıl Yapılır , WhatsApp Yerine Ne , Hangi Uygulamalar Kullanılabilir?)

Son dakika haberi: Gizlilik ve yeni sözleşme açıklamasının ardından büyük tepkilere neden olan WhatsApp'a büyük şok.

WhatsApp'a Büyük Şok! (Yanlışlıkla Kabul Edilen Sözleşme İptal Etme Nasıl Yapılır , WhatsApp Yerine Ne , Hangi Uygulamalar Kullanılabilir?)

WhatsApp'a büyük şok.

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'ın 8 Şubat tarihinden sonra yeni sisteme geçecek olması büyük tepkilere neden oldu. Gizlilik ve yeni sözleşme uyarısınn vatandaşlara gelceği ve bu sözleşmenin onaylanması ile bilgilerin Facebook ile diğer bağlı şirketlerle paylaşılabileceği bildirildi. Öte yandan bu sözleşmeyi kabul etmenin zorunlu olduğu da ifade edildi. Bu durum büyük tepkilere neden olurken WhatsApp, söz konusu uygulamanın AB ülkelerini kapsamayacağı , diğer ülkeler için geçerli olacağını duyurdu. Türkiye de bu kapsamda olacak ve yeni sözleşmeyi kabul etmeyenler kullanamayacak.

WHATSAPP'A ŞOK

Gizlilik ve yeni sözleşme açıklamasının ardından WhatsApp'a büyük tepkiler gelirken birçok kişi ve önde gelen isim, artık WhatsApp'ı kullanmayacağını, bunun yerine başka mesajlaşma ve arama uygulamalarını kullanacağını söyledi. Bu karardan sonra Türkiye'de en çok indirilen mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sırada "Telegram Messenger" yer alıyor- 10 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı bulunan yerli mesajlaşma uygulaması BiP, en çok indirilenler listesinde üst sıralara yükseldi ve bir günde 100 binden fazla indirme sayısına ulaştı- Uzmanlar, WhatsApp'ın AB ülkelerini "zorunlu güncelleme" kapsamına almamasının "çifte standart" olduğunu belirtiyor

Türkiye'nin yanı sıra birçok ülkede yeni uygulamalar kullanılmaya , indirilmeye başlandı ve WhatsApp uygulamasını birçok kişi artık kullanmıyor.

WHATSAPP'IN YERİNE KULLANILABİLECEK UYGULAMALAR

  • Signal (Elon Musk önerdi)
  • WeChat
  • Telegram
  • iMessage
  • Line
  • Viber

Sizin kararınız ne olacak? Yorum kısmı aşağıda.

YANLIŞLIKLA KABUL EDİLEN SÖZLEŞME NASIL İPTAL EDİLİR?

Kullanım koşullarını değiştiren WhatsApp, kullanıcıların verilerinin doğrudan Facebook ile paylaşılmasını istiyor. WhatsApp, söz konusu tarihten itibaren ya bu ilkeleri kabul edersiniz, ya da hesabınızı silersiniz ifadesini kullanıyor. Bu koşulları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak. Sözleşme kabulü, iptali vb. bir durumla ilgili henüz aktif bir buton WhatsApp uygulamasında yer almıyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA