WhatsApp Yeni Koşulları ve Gizlilik İlkeleri Sözleşme Nedir , Kabul Edilmezse Ne Olur? Signal Uygulaması Nedir?

Son dakika haberi: WhatsApp'ın 8 Şubat tarihinden sonra gideceği değişiklik ile ilgili flaş açıklama geldi.

WhatsApp Yeni Koşulları ve Gizlilik İlkeleri Sözleşme Nedir , Kabul Edilmezse Ne Olur? Signal Uygulaması Nedir?

WhatsApp'ın gizlilik kararı sonrası Elon Musk'tan açıklama.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp, önceki gün bir değişikliğe gideceğini duyurdu. Yeni koşulları ile Gizlilik İlkeleri'!nin 8 Şubat 2021 tarihinden sonra değişeceğini söyleyen WhatsApp, bu koşulların gelecek bildirimle onaylanmak zorunda olduğunu söyledi. 

"YA KABUL EDERSİNİZ YA SİLERSİNİZ"

Söz konusu açıklamada 8 Şubat'tan sonra ya silersiniz ya onaylarsınız tarzında bir ifadeye de yer verildi. Siz siler misiniz yoksa kabul mu edersiniz bu düzenlemeyi? Yorum kısmı aşağıda.

FACEBOOK VE DİĞER BAĞLI ŞİRKETLERLE PAYLAŞILABİLECEK

Bu açıklamaya göre WhatsApp'taki bilgiler, Facebook ve diğer bağlı şirketlerşe paylaşılabilecek. Paylaşılacak veriler ise şu şekilde açıklandı:

  • Hesap bilgileri,
  • Mesajlar,
  • Mağlantılar,
  • Durum bilgisi,
  • Ödeme verileri
  • Kullanım ve kayıt bilgileri gibi veriler.

TÜRKİYE'DE ZORUNLU OLACAK MI?

Türkiye'deki kullanıcılar güncellemeyi kabul etmek zorunda 

WhatsApp sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, 8 Şubat'a kadar onaylanması gereken yeni koşulların AB ülkelerindeki kullanıcıları kapsamadığı belirtildi. Belirtilen ülkelerdeki kullanıcıların verilerinin reklam ve benzeri amaçlarla Facebook'un şirketleriyle paylaşılmayacağı kaydedildi. WhatsApp, güncellemeden etkilenmeyecek kullanıcılarının olduğu bölgeyi Avrupa Bölgesi olarak tanımlasa da belirtilen ülkeler arasında sadece AB ülkeleri yer alıyor. Bu nedenle Türkiye'deki kullanıcıların WhatsApp'ı kullanmaya devam etmek için 8 Şubat'a kadar güncellenen uygulama koşullarını kabul etmesi gerekiyor.

ELON MUSK AÇIKLADI: BU UYGULAMAYI KULLANIN

WhatsApp'ın bu güncellemesini duyurması , dünya genelinde tepkilere neden olurken , dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk da tepkisini dile getirdi. Musk, bunu kabul etmeyecek kişilerin signal kullanabileceğini söyledi. 

Signal, kendini tam olarak gizliliğe odaklanmış bir anlık mesajlaşma uygulaması olarak tanımlıyor. Uygulamadaki mesajlar, tıpkı WhatsApp'ta olduğu gibi uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunuyor.

ÜCRETSİZ

Söz konusu uygulama tamamen ücretsiz şekilde kullanıcılara sunuluyor. Signal uygulamasını güvenli yapan bir diğer konu ise tamamen açık kaynak kodlu olması. 

Signal, Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey gibi ünlü isimler tarafından da tercih ediliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA