WhatsApp, İnstagram ve Facebook'a Ücretli Özellikler Geliyor!

Amerikan teknoloji firması Meta; WhatsApp, Instagram ve Facebook'a ücretli özellikleri eklemek amacıyla kolları sıvadı. Apple şirketinin reklam politikalarında meydana gelen değişiklik sonrasında gelirlerinde ciddi manada düşüş yaşayan Facebook'un çatı firması olarak bilinen Meta, bu probleme çareyi ise bünyesinde bulunan uygulamaları çeşitli ücretli özellikler eklemekte buldu. Meta çalışanlarına gönderilen bir not içerisinde; WhatsApp Instagram, Facebook'a  ‘olası ücretli özellikleri’

WhatsApp, İnstagram ve Facebook'a Ücretli Özellikler Geliyor!

Ücretli abonelik bölümü, Meta şirketinin araştırma başkanı Pratiti Raychoudhury tarafından sevk ve İdaresi gerçekleştirilecek.

Meta şirketinin denetimini sağlayan ve gelirinden sorumlu başkan yardımcısı John Hegemen, şirketin reklam işlerini geliştirmeye kararlı olduklarını ve kullanıcıların uygulamalarında reklamları kapatmak amacıyla ödeme yapmalarına imkan verme planlarının olmadığını söyledi.

Yeni Ücretli Özellikler Test Aşamasında
Hegeman, yapmış olduğu açıklamada;
“İnsanların para ödemeye istekli olacağı ve ödemekten heyecan duyacağı yeni tür ürünler, özellikler ve deneyimler oluşturmak amacıyla avantajlar gördüğümüzü düşünüyorum.”
Dedi.

WhatsApp platformu, bazı işletmelerden müşterilerine mesaj gönderebilmeleri için ücret almaktadır ve Instagram ise kısa süre önce içerik oluşturacakların özel içerikleri erişim açısından belli bir abonelik ücreti ödemek zorunda kalacaklarını söylemişti.

Meta şirketinin gelirinin tamamı neredeyse reklamlardan geliyor ve uygulamalarda halihazırda çeşitli ücreti özelliklere sahip olmasına rağmen sosyal medya devi şimdiye kadar kullanıcıları ücretlendirmeyi bir öncelik haline getirmedi.