Volvo'dan Elektrikli Araç Fiyatları Açıklaması

Dünyanın en prestijli ve sağlam araç markalarından Volvo'ya göre elektrikli araçlar, 2025 senesinde benzinli ve dizel araçlar kadar ucuz bir hale dönüşecek.

Volvo'dan Elektrikli Araç Fiyatları Açıklaması

Otomobil markalarını etkisi altına alan küresel çip krizi etkisini devam ettirirken diğer taraftan araç satışları ise ciddi manada etkileniyor. İsveç merkezli otomobil üreticisi Volvo'nun, uzun zamandır düşen satış terendi aralıkta da sürmüş ve satışlar %18 oranında düşüş kaydetmişti. Bu düşüşe rağmen özellikle de elektrikli araç piyasasına yatırım yapmaya devam eden Volvo, önümüzdeki senelerde İsveç’teki Torslanda fabrikasına yaklaşık olarak 1.1 milyar dolar tutarını yatırım yapmayı planlıyor.


Volvo'dan Fiyat Açıklaması

Volvo Ceo’ su Jim Rowan, 2025 senesinde firmanın elektrikli araçlarının benzinli araçlar kadar ucuz bir hale dönüşeceğini söyledi. Ünlü yöneticiye göre bu, pil maliyetlerini azaltmak amacıyla yeterli teknolojinin sağlanması ile mümkün hale gelecek.

Volvo, 2030 senesine kadar ürettikleri bütün araçların %100 elektrikli araçlarda meydana gelmesini hedefliyor. Şirket, böylelikle içten yanmalı motorların geliştirilmesinden ve üretiminin gerçekleştirilmesinden tamamen çekilen ilk otomobil üreticisi olacak