Volvo, Otomobil Dünyasının Seyrini Değiştirecek

Volvo, elektrikli araçların kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, ağır hizmet tipi elektrikli kamyonların seri üretimine geçecek. Bu araçlar, şimdiye kadar sadece FH, FM ve FMX modellerinde çekici olarak mevcut olmuştu ve bir römorka bağlanmak için monte edilmiş bir döner tabla ile donatılmıştı. Volvo, bu adımı atarak şehirlerde ve bölgelerde elektrikli araçların kullanımını kolaylaştırmayı hedeflemektedir.

Volvo, Otomobil Dünyasının Seyrini Değiştirecek

Volvo, tüm dünyayı sarsacak yeni bir otomobil modelini lanse etti!
Volvo Group, otomotiv sektöründe yeni bir hazırlık sürecine girdi ve bu modelleri, çakıl, kereste, çöp veya çimento gibi yükleri taşımak için donatılabilecek düz yataklı kamyonlar olarak da piyasaya sürecek. Bu tür açık kasa kamyonlarının döner tablası olmayan türlerine "düz yataklı kamyonlar" adı veriliyor. Volvo Trucks CEO'su Roger Alm, "Bu yeni elektrikli kamyonlar sayesinde, müşterilerimiz elektrikli araçları kullanmayı ve şehirlerde emisyonsuz araçlar kullanılmasını daha basit biçime getiriyoruz. Müşterilerimiz, emisyonları azaltmak ve aynı zamanda bugün kullandıkları dizel kamyondaki işlevselliğe sahip olmak için bu kamyonları özel olarak yaptırabilirler." dedi.

2030'a kadar yarısı elektrikle çalışan araç
Volvo'nun hedefi, 2030 yılına kadar hedefimiz, satışlarımızın yarısını tamamen elektrikli kamyonların oluşturacağı şekilde gerçekleştirmektir. Geçen yıl şirket toplam 123 bin kamyon teslim etmişti. Bağlayıcı olmayan niyet istekleri de olayın içine edilirse, aynı yıl içinde elektrikli kamyonlar için bin 100 adet önden sipariş alınmıştı.

yarısı elektrikle çalışan aracın tahmini fiyatı nedir?
tahmini olarak yapılan fiyat analizi 1 milyon tl ve üzeri olması bekleniyor.