Vatandaş Mağdurdu Erdoğan’dan Hastane Randevuları İçin Talimat

Son dönemde vatandaşların mağdur olduğu konuların başında gelen hastanelerde randevu alamama sorunu için hükümet düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına talimat verdi.

Vatandaş Mağdurdu Erdoğan’dan Hastane Randevuları İçin Talimat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hastane randevuları ile ilgili, "Konuyla ilgili adımlar atıyoruz. Sorun çözülecek. Doktorları teşvik edin" talimatı verdi.

Hastanelerde yaşanan randevu krizi ve bazı hastanelerde doktor bulunamaması konusu sonrası hükümet düğmeye bastı. Kurmaylar tarafından Erdoğan’a, "Bazı hastanelerde de randevu geç veriliyor. Randevu, 10-15 gün sonrasına erteleniyor. Vatandaşlar sağlık hizmeti alma konusunda gecikiyor" dedi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pandemi döneminde randevular konusunda sıkıntı yaşandı. Bu sorun yavaş yavaş çözülecek. Konuyla ilgili adımlar atmaya başladık" açıklamalarında bulundu.

Doktorlara Teşvik

Kurmaylar beraber yapılan toplantılarda doktorların bazı ilçe ve köylerde görev yapmak istemediği belirtildi. Bunun için doktorlara zorunlu görev uygulamasını teklif eden kurmayların değerlendirmesine Cumhurbaşkanı Erdoğan olumlu yaklaşmadı. Erdoğan, buralarda görev yapacak doktorlara teşvik verilmesi talimatını verdi.

Aile Diş Hekimliği

Kurmayların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde "aile diş hekimliği" konusu da gündeme geldi. AK Parti kurmayları "Sağlıkta dönüşüm çok güzel oldu. Şehir hastaneleri, vatandaş nezdinde çok beğenildi. Bunlarla beraber aile diş hekimliği sistemi de devreye girmeli" ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanlığı'nın iki pilot ilde bu uygulamayı hayata geçirdiği, diğer illerde de faaliyete geçirilmesi için çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /