Uzmanlardan Sahte 'e-Devlet Uyarısı' Sakın Tıklamayın

İstanbul'da olta yöntemiyle vatandaşların sosyal medya hesapları ve internet bankacılığı şifrelerini çalan internet dolandırıcısı olduğu belirtilen 7 hırsız yakalandı.

Uzmanlardan Sahte 'e-Devlet Uyarısı' Sakın Tıklamayın

Sosyal medya hesabını 3 kez çalıp para karşılığında geri verdikleri bir vatandaşı 4. defa aynı tuzağa çekerek para isteyen hırsızlık şebekesinin sonu geldi. Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na geçtiğimiz ay müracaat ederek suç duyurusunda bulunan A.Z. isimli vatandaş , sosyal medya hesabının sanal hırsızlık şebekesince ele geçirilip, geri verme karşılığında kendisinden yüklü miktarda para istendiğine yönelik suç duyurusunda bulundu. Aynı şebekenin daha önce değişik tarihlerde hesabının çalındığını öne süren A.Z., her seferinde daha fazla para istediklerini, bu yüzden ödeme konusunda maddi gücü kalmadığını belirterek şikayetçi oldu. Harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Şube ekipleri, şikayetçi A.Z.'nin verdiği bilgiler ışığında kendilerine hacker diyen sanal hırsızların izini tespit etti. 

SOSYAL MEDYA HIRSIZLARININ 'OLTA' TEKNİĞİ

Hırsızlık şebekesinin çok fazla sosyal medya hesabı açtıkları burada sahte banka reklamı, e-Devlet linki gibi gösterdikleri siteler üzerinden 'Olta' yöntemi olarak adlandırılan yöntemle vatandaşların hesaplarını ve internet bankacılığı şifrelerini ele geçirdikleri öğrenildi. Siber polis ekipleri, kimlik belirleme işlemlerinin ardından hırsızların evlerine baskın düzenledi.

7 İNTERNET HIRSIZI GÖZALTINA ALINDI

7 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Harici bellek, bilgisayar ve cep telefonlarına el konulan hırsızların ilk tespitlere göre vatandaşlardan yarım milyona yakın para çaldığı, şebekenin diğer uzantılarının tespiti için polis ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Arsız hackerler!

Uzmanlar, sosyal medya üzerinden 'iddiada kesin kazanç, aidat iadesi' gibi konularla sosyal medyada hırsızlık yapan kişilerin derhal EGM'ye ihbar edilmesi gerektiğini, bu kişilerin paylaştığı linklere tıklanılmaması, bankaların resmi sosyal medya hesapları haricinde farklı sayfalarda yer alan bilgilere itibar edilmemesi konusunda uyarıyor.