Uzman ve Başöğretmenlik Eğitim Programı Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak eğitim programı için başvurular başladı. Uzman öğretmenlerin maaşlarında şu anki şartlara göre 1342 lira, başöğretmenlerde ise 2 bin 684 lira artış yapılacak.

Uzman ve Başöğretmenlik Eğitim Programı Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Türkiye'de ilk kez düzenlenecek uzman ve başöğretmenlik eğitim programının Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Sistemi (MEBBİS) üzerinden başladı. Başvurular 10 Hazirana kadar devam ediyor.

Temmuz ayında başlayacak olan eğitimler Eylül ayında son buluyor. zaman öğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz-5 Eylül, başöğretmenlik eğitimleri de 18 Temmuz-19 Eylül arasında yapılacak.

Eğitimler Temmuzda Başlıyor

Sınav sürecine başvurular 1 Haziran itibariyle başlıyor. 10 Hazirana kadar devam edecek olan başvurularda Uzman Öğretmenlik Eğitimleri yaz tatili dönemi olan 18 Temmuz- 5 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Başöğretmenlik Eğitimleri ise 18 Temmuz – 19 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Yazılı Sınav Başvuruları

Yazılı sınav başvuruları eğitim süreci bittikten sonra yapılacak. 26 Eylül’de başlayacak sınav başvuruları 3 Ekim’de sona erecek. 19 Kasım 2022 tarihinde sınava girecek adaylar için sonuçların açıklanması 12 Aralık 2022 olarak duyuruldu.

Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde oluşturulan eğitim kurulu kararıyla belirlenen Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı'na yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla adaylık dâhil öğretmenlikte on yıl hizmeti bulunan öğretmenlerin, Başöğretmenlik Eğitim Programı'na ise yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan uzman öğretmenlerin başvuruda bulunabilecekleri öngörüldü.

Uzman ve başöğretmen unvanları için başvuruda bulunacak öğretmenlerde/uzman öğretmenlerde aranan şartlardan biri olan mesleki gelişim çalışmaları, Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarında görev yapan tüm branş/alan öğretmenlerinin her bir alandaki görevlerden en az birini yapabilecekleri şekilde "Eğitim Öğretim ve Rehberlik Çalışmaları, Yönetime Katılım ve Araştırma ile Geliştirme Çalışmaları" olmak üzere üç çalışma alanı olarak belirlendi.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmen/uzman öğretmenlerden uzman öğretmen/başöğretmen unvanı için başvuruda bulunacakların üç çalışma alanı olarak belirlenen mesleki gelişim çalışmalarını tamamlayabilmeleri için çalışma alanlarının en az ikisinden birer çalışma yapmaları gerekiyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /