Uzman Erbaşlığa Yeni Düzenleme Geliyor

Milli Savunma Bakanlığı İle AK Parti hukukçularının üzerinde çalıştığı torba yasa ile bazı değişiklikler söz konusu. Torbada sözleşmeli erbaş ve erlerin durumları da ele alınıyor ve bazı değişiklikler söz konusu.

Uzman Erbaşlığa Yeni Düzenleme Geliyor

Yeni torba yasa da Genelkurmay Başkanlığının bazı yetkilerinin Milli Savunma Bakanlığına devredilmesi söz konusu. Torba yasaya göre askeri alanda bazı değişiklikler ve yenilikler söz konusu. Bu değişiklilerden bazıları şu şekilde; ’ Türk askerî tarihini ilgilendiren kültür varlıklarına ilişkin araştırma, değerlendirme ve inceleme yetkisi Genelkurmay'dan alınarak MSB'ye verilecek. Askerî tarihle ilgili her türlü taşınır kültür varlığı MSB'nin uygun görüşü ile askerî müzelere devredilecek. Silahlı kuvvetler mensuplarının kıyafetleri hakkında uygulanacak kısıtlamalara karar verme yetkisi de MSB’ye devredilecek.

Sınavlar İnternet Üzerinden Duyurulacak

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılacak sınavlarla ilgili her türlü açıklama, başvuru ve sınav sonuçları gibi konular bakanlığın internet adresinden duyurulacak. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olacak.

Uzman Erbaşlığa Geçişin Önü Açılacak

Belirli şartları taşıyan sözleşmeli erbaş ve erlerin bağlı oldukları kuvvet komutanlıklarında statü geçişi kapsamında uzman erbaşlığa geçebilmeleri öngörülüyor.

Sağlık Masrafları Karşılanacak

Erlerin, erbaşların ve askeri öğrencilerin tedavileri artık MSB bütçesinden karşılanacak. Bunun yanında terhis sonrası tedavileri devam eden erbaş ve erlerin tedavi boyunca yol ve gündelik ücretlerinin ödenmesi öngörülüyor.

Kazalarda Tazminden Sorumlu Olmayacaklar

Askerî araçları kullanmakla görevlendirilen yükümlü erbaş ve erler, kullandıkları askerî araç ile kaza yapmaları durumunda, meydana gelen zararı (kasıt ve ağır kusur halleri hariç) tazminden sorumlu olmayacak.