Ünlü Oyuncu Milletvekili Aday Adayı Oldu

Oyuncu Mehmet Aslantuğ, Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili aday adayı oldu. Yaşanan 6 Şubat deprem felaketinden sonra yaptığı paylaşımlar nedeniyle TRT´de yayımlanan dizinin kadrosundan çıkarılan Mehmet Aslantuğ, Türkiye İşçi Partisi´nden milletvekili aday adaylığına başvurdu.

Ünlü Oyuncu Milletvekili Aday Adayı Oldu

Aslantuğ´un başvurusundan dolayı mutluluk duyduklarını belirten, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Bize güç veren sevgili Mehmet Aslantuğ'a yürekten teşekkür ediyorum. TİP senin kaptan" dedi.

Usta oyuncu Mehmet Aslantuğ, deprem sonrası yaptığı paylaşımlar nedeniyle TRT ekranlarında yayınlanan Yürek Çıkmazı dizisinin kadrosundan çıkarılmıştı. Türkiye İşçi Partisi'nden gelen teklifi değerlendiren Aslantuğ, siyasete atıldı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise Aslantuğ için Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Onu sadece unutulmayan rolleriyle değil, planlı bir provokasyona maruz bırakılan Ahmet Kaya'yı cesurca savunmasıyla da hep şükranla hatırlıyoruz. Adaylık teklifimizi kabul ederek bize güç veren sevgili Mehmet Aslantuğ'a yürekten teşekkür ediyorum TİP senin kaptan" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından oğluna seslenerek paylaşım yapan oynadığı Yürek Çıkmazı'ndan ayrıldığını duyuran Mehmet Aslantuğ, "Yalancı (1993) adlı çalışmadan 30 yıl sonra dahil olduğum Yürek Çıkmazı'na veda ettim bu akşam. İlk kez bu duygularla birlikte oynamanın deneyimini de heybeye koyarak ve elbette tereddüt bile etmeden. Gerçeğe yoldaşlık ediyoruz diye; ürken, küsen, kızan birilerine teslim edilecek bir yürekle büyüyüp serpilmedik. Öyle de gideceğiz muhakkak. Görevimizi layıkıyla yapmaya, türkülerimizi hissederek söylemeye devam ederek...

Ah benim gönlü güzel oğlum, meslek hayatında bu türden beklentilerle sınava girdiğinde; bir an bile düşünme, doğruyu terk etme, senin için iyi olan şey halkın için sorunluysa eğer, aklını asla ikiletme! Çalışma hayatın başka ülkeleri dayatsa bile; derdin de, gönlün de ülkende olsun. Bu mühürlenmiş duyguyu yok sayarak terk etme! Umutsuzluk bir hastalık evlat. Hiçbir şey için çaresiz değilsiniz, çare sizsiniz. Geleceğiniz; aydınlık, bereketli, onurlu ve kutlu olsun" demişti.