Üniversitede görevli 110 personel ve 120 öğrenci can verdi

Kahramanmaraş merkezli depremde, Hatay Mustafa Mustafa Kemal Üniversitesi'nde 110 personel ve 120 öğrenci can verdi.

Üniversitede görevli 110 personel ve 120 öğrenci can verdi

Türkiye 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin açtığı yaralar sarılmaya devam ediyor. En kaldırma çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde deprem sebebiyle hayatını kaybeden kişilerin sayısı da gün geçtikçe netleşmeye devam ediyor. 

110 personel, 120 öğrenci can verdi

Depremin ağır hasara yol açtığı ve binlerce kişinin can verdiği şehirlerimizden birisi olan Hatay'da bulunan Mustafa Kemal Üniversitesi'nde 110 personel ve 120 öğrencinin can verdiği öğrenildi. Acı haberi Mustafa Kemal Üniversitesi'nin (MKÜ) rektörü Prof. Dr. Veysel Eren verdi. Eren, 40 akademisyenin ve 120 öğrencisinin depremde hayatını kaybettiğini söyledi. Eren hâlâ ulaşamadıkları öğrencileri olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili olarak açıklama Eren, depremde tek ayakta kalanın üniversite hastanesi olduğunu belirtirken, "Deprem sabaha karşı hepimizi evlerimizde yakaladığı için aslında birçok insan evlerinin içindeydi ve evleri yıkıldığında insan kayıpları da çok fazla oldu. Yağmur çok yoğun bir şekilde yağıyordu. Biz kendi yakınlarımızın hayatta olup olmadıklarını anladıktan sonra hızlı bir şekilde üniversiteye intikal ettik. Üniversitede özellikle hastanenin ayakta kalması gerekiyordu. Bölgede çünkü tek ayakta kalan bizim hastanemizdi. Diğerleri yıkılmıştı. Elektrik, su yok. Dolayısıyla hastane hizmetlerinin devam edebilmesi için jeneratör devredeydi. Mazot temin etmek zordu. O konuda epey zorluk çektik. 4'üncü gün elektrik geldi ve ardından su temin ettiğimiz kuyuları onardık. Trafolar onarıldı ve ardından su problemini de çözdük" dedi. 

İlk depremlerde ayakta kalan üniversite hastanesinin 20 Şubat'a kadar hizmet verdiğini aktaran Prof. Dr. Eren, "20 Şubat'a kadar hastanemiz çok güzel bir şekilde hizmet verdi. Binlerce hastaya baktık o süreçte. Doktorlarımız gece gündüz çalıştılar. Özellikle başhekimimiz anne ve babasını kaybetmiş olmasına rağmen burada hastanenin başında sürekli tüm işleri koordine etti. 20 Şubat'taki depremle birlikte hastanemizde bazı hasarlar oluştu. Biz de tedbir amaçlı hastanemizi boşalttık ardından doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız var ve Hatay'ın sağlık hizmetlerine çok fazla ihtiyacı var. O nedenle hızlı bir şekilde bağlantılarımızı kurduk. Amerikalıların kurduğu sahra hastanesi çok kısa sürede devreye girdi. Birkaç gündür de hizmet veriyor. Orada hem sağlık hizmeti veriyoruz hem de eczane hizmeti ve diğer laboratuvar ortamını da sahra hastanesine yani açık alana çekmeye çalışıyoruz. Çalışmalar devam ediyor" diye konuştu