Üniversite öğrencilerine 10 GB bedava internet geliyor! Yeni şartlar açıklandı: Onlar da listeye dahil edildi

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversite eğitimi alan öğrencilerin 12 ay süreli aylık 10 GB internet desteğinden yararlanacaklarını açıkladı.

Üniversite öğrencilerine 10 GB bedava internet geliyor! Yeni şartlar açıklandı: Onlar da listeye dahil edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, milyonlarca öğrencinin merakla beklediği haberi duyurdu. Bakan Uraloğlu, üniversitede eğitim alan öğrenciler için 12 ay süreli aylık 10 GB internet desteğinin hazır olduğunu söyledi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE!

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabı üzerinden üniversite öğrencilerine internet desteği sağlanacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın öncülüğünde üniversite öğrencilerine ayda 10 GB, yılda 120 GB olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz olarak internet erişimi sağlıyoruz." dedi. Geleceğimiz gençlerimiz için yorulmadan çalışan Türkiye hızlanıyor." dedi.

TELEFON VE BİLGİSAYAR DESTEĞİ!

Üniversite öğrencilerine 10 GB bedava internet geliyor

Üniversite öğrencileri için telefon, bilgisayar, internet desteği sağlanmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ gereği satın alma tarihinde 26 yaşını doldurmamış Türk vatandaşları ile açıköğretim programları dışındaki yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler başvurabilecek.

Ayrıca satın alınan telefon ve bilgisayarlara ait elektronik faturanın bulunması ve faturanın yardım alacak öğrenci adına kimlik numarası da dahil olmak üzere düzenlenmiş olması gerekmektedir. Satın alınan telefon ya da bilgisayar için bildirilmiş olan belgede IBAN numarasının öğrenciye ait olması gerekmektedir.

Teknolojik destekten yararlanmak isteyen gençlerin Gençlik ve Spor Bakanlığı bilgi sistemi üzerinden talepte bulunması gerekiyor. Talepte telefon veya bilgisayarın satın alındığı firmanın kimlik bilgileriyle birlikte fatura numarasının, fatura tarihinin, vergi kodunun ya da kimlik numarasının doğrulanması gerekiyor. Ayrıca, IBAN numarası, IMEI altına imzalanarak kaydedilir. Evrakların da sistem içerisinde işlenmesi gerekecektir.