Üniversite Girişimleri Büyük İlgi Görüyor! 12 Ayda 3 Milyon Dolar Yatırım Aldılar!

Koç Üniversitesi'nin Girişimcilik Merkezi olan KWORKS, 2023'te 20 girişime destek verdi ve bu girişimler 12 ay içinde yaklaşık 3 milyon dolarlık yatırım aldı.

Üniversite Girişimleri Büyük İlgi Görüyor! 12 Ayda 3 Milyon Dolar Yatırım Aldılar!

KWORKS'un 2023 Başarısı

Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi, Şişli'deki yerleşkesinde gerçekleşen 2023 Demo Günü'nde büyük bir başarı elde etti. Yürütülen hızlandırma ve ön hızlandırma programlarına toplamda 20 girişim katılırken, 2024 için başvuruların da kapıları aralandı. KWORKS Direktörü Dr. Mahmut N. Özdemir, programın 31 Ocak tarihine kadar başvuruları kabul ettiğini belirtti.

Etkinlikte Sunulan Girişimler

Dr. Özdemir, etkinlikte sunumlarını gerçekleştiren girişimler hakkında konuşarak, "Demo Günü etkinlikleri, KWORKS girişimlerinin yıllık gelişim süreçlerini paylaştığı ve yeni yıl çağrılarının yapıldığı önemli bir platform haline geldi. Bu yıl, Meetgate, Pdmechanics, DeepSent, Imperium, Airdub, Ubicro, Boly, Renium, Materix, Oxodes, Phoyer, Apollon Engine, Event DAO, Müvekkil ve Patron olsam adlı girişimlerimiz sunumlarını gerçekleştirdi ve yatırımcılarla buluştu." dedi.

Destek ve Başarılar

Dr. Özdemir, KWORKS Hızlandırma Programı'nın 9. döneminde toplamda 20 girişime destek sağlandığını açıkladı. Bu destekler sayesinde 15 girişimin somut başarılar elde ettiğini ifade ederek, "Bu girişimlerden dokuzu gelir elde ederken, üçü ilk faturalarını kesti. Altı girişim gelirlerini artırırken, 11 girişim kurumsal bir şirketle iş birliği gerçekleştirdi." şeklinde konuştu.

Teknoloji Odaklı Girişimler

Dr. Özdemir, KWORKS'un farklı odaklarda ve derin teknolojiyle ilgilenen 20 girişime destek sağladığını dile getirerek, "Yapay zeka destekli seslendirme teknolojilerinden telifsiz içerik üretimine, NFT tabanlı biletleme hizmetlerinden insan kaynakları için yapay zeka uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede çalışıyoruz." dedi.