Ümit Özdağ Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı

İYİ Parti cephesinden gelen Alevi Cumhurbaşkanı açıklaması sonrası Ümit Özdağ gündeme bomba gibi düşecek bir açıklama yaparak Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Ümit Özdağ Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı

İYİ Parti Milletvekili İbrahim Halil Oral geçtiğimiz günlerde katıldığı bir YouTube programında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş ve tepki çeken açıklamalarla bugün gündeme geldi. Partisinin disiplin kuruluna sevk edilen Oral, "Aleviler bizim kardeşimizdir, Kılıçdaroğlu'nun alevi olması benim açımdan bir engel değil. Ama Türk toplumu açısından, yani sünni diyebileceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir problemdir" demişti.

Akşener Özür Diledi, Oral Disipline Sevk Edildi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sakarya gezisinde Oral’ın sözleri sonrası şunları söyledi: "Ankara milletvekilimiz Halil İbrahim Oral bir YouTube kanalında bir konuşma yaptı. Ben başkalarının yaptığını, bizlerin yapmasını kesinlikle tasvip etmiyorum. Alevilik üzerinden yapılan tarife kim için yapılırsa yapılsın şiddetle reddediyorum. Ve sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum’’ dedi

Öte Yandan İYİ Parti cephesinden Oral ile ilgili "Yönetmeliğimizin 9,10 ve 12. Maddeleri uyarınca; Parti Grup Disiplin Kurulana sevkine, İYİ Parti TBMM grubu tarafında oy birliğiyle karar verilmiştir" açıklaması yapıldı.

Millet İttifakının Adayı Akşener Olacak

Bu açıklamalarından ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar geldi. Özdağ, İttifakın adayının Meral Akşener olacağını ifade ederek sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı: "Bu konuşma Akşener'in onayı olmadan yapılamaz. Akşener 6'lı masada Yavaş'ın ismini önerecek. Kabul edilmesini istediği için değil, reddedilmesi için. Yavaş reddedilince kendisi masayı dağıtıp "tavşan" aday olacak. Kılıçdaroğlu, bu oyunu masada Yavaş'a 'evet' diyerek bozabilir"

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /